Det var god stemning da NRK-ekspert Therese Johaug (til venstre) intervjuet Heidi Weng under NM i februar. Til helgen møtes de i sporet som konkurrenter.
Det var god stemning da NRK-ekspert Therese Johaug (til venstre) intervjuet Heidi Weng under NM i februar. Nå har Johaug gjort comeback, og de to møtes som konkurrenter i skisporet.

Weng om Johaugs SoMe-utspill: – Ikke meg å dele noe hele tiden

Therese Johaug mener skiløperne må gi mer av seg selv i sosiale medier. Heidi Weng er uenig

Publisert

Etter at det ble klart at Skiforbundet mister både Equinor og Sparebank 1 som sponsor, har debatten om krisetider for norsk vinteridrett haglet.

En av langrennssportens største stjerner, Therese Johaug, mener utøverne bærer sin del av ansvaret for at sporten ikke er like attraktiv som før.

– Alle sammen må bare innse at vi er i en ny epoke. Vi må bidra. Vi som utøvere har et ansvar for sporten, vi også. Vi har et ansvar for å legge ut bilder, vi må forstå at det stilles høyere krav, sa Johaug i et intervju med VG.

Nå svarer lagvenninne Heidi Weng, som sier til samme avis at hun ikke er typen til å gi mye av seg selv i sosiale medier.

– Jeg føler det ikke er helt meg å dele noe hele tiden. Jeg liker å prate i intervju etter skirenn. Der har jeg mye å gi. Men jeg er litt introvert, sier Weng.

Flere, deriblant Adressa-kommentator Birger Løfaldli, har ment at vinteridretten sliter på grunn av mangelen på store profiler.

Også tidligere langrennsløper Martin Johnsrud Sundby synes det er skremmende at Petter Northug fremdeles er det klart største navnet på herresiden.

Heidi Weng er på sin side lei av negative medieoppslag rundt sporten. Hun synes også at det å møte pressen var morsommere før.

– Det synes jeg ikke lenger. Alt var positivt før. Det var en dans på roser. Folk var blide, hyggelige og det var ofte bare positive saker om langrenn. I det siste er det om å gjøre å ha mest mulig kritikk mot langrenn. Man sier også at langrenn ikke er populært lengre, men jeg føler stadig at trynet mitt eller andres dukker opp, sier hun til VG.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS