Fra venstre: Torgeir Haugen, Hilde Ebeltoft-Skaugrud og Bjørn Herland i politiet.

Politiet gikk til topps: – Musk «kickstartet» arbeidet

Politiet hadde ikke trodd at de skulle vinne en pris for Politiloggen. Onsdag gjorde de nettopp det.

Publisert Sist oppdatert

(Trekanten, Oslo): – Dette var først og fremst veldig moro og gøy. Og vi synes det er en viktig anerkjennelse for et viktig arbeid.

Det sier leder for kommunikasjonsstaben i Politidirektoratet, Hilde Ebeltoft-Skaugrud, til KOM24.

Onsdag mottok de Åpenhetsprisen på Kommunikasjonsforeningens jubileumsseminar i Oslo.

Prisen fikk de for arbeidet med Politiloggen, en app som blant annet er lansert på grunn av vanskelighetene de fikk med å bruke Twitter/X etter at Elon Musk kjøpte plattformen.

– Hele målet med denne loggen er å bidra til å bygge tillit ute i befolkningen. Vi vil være åpne tilgjengelige og transparente, sier Sakugrud.

120 000 nedlastninger

Med seg på scenen for å motta prisen hadde hun Bjørn Herland, produktleder i politiet.no, og Torgeir Haugen, som er seksjonssjef i Politidirektoratet.

– Vi visste ikke helt hva vi skulle forvente, men så langt har 120 000 lastet ned appen. Det er over all forventning, vi hadde kanskje trodd at vi skulle ha rundt 100 000 nedlastninger til nå, sier Herland.

– Vi har ikke hatt noen egen markedsføring av appen enda. Mesteparten av oppmerksomhet har kommet fra det media har plukket opp og det vi har lagt ut selv, legger han til.

Appen har vært tilgjengelig siden juni, men de har brukt X parallelt fram til i dag, 23. oktober. Nå har de logget helt av plattformen. Herland anslår at rundt ti personer har jobbet med å utvikle den.

– Vi har gått svanger med et behov og et ønske om å lage noe lignende lenge, men man kan si at Musk «kickstartet» arbeidet, sier Skaugrud.

Flytte fokus

Torgeir Haugen sier at appen også har stor verdi for de som jobber «ute i felt» i politiet.

Det at de kan kommunisere og svare mer effektivt, gjør det enklere å ha fokus på selve jobben.

– Appen har en egen funksjon som gjør den enda mer tilpasset henvendelser fra pressen, for eksempel. Det gjør at vi kan bruke mer tid på politiarbeid, i stedet for å sitte å snakke i telefonen med journalister, sier Haugen.

De er også sikre på at appen vil øke tilliten til politiet på sikt.

– Det er vår egen plattform med våre egne data. Så tillit står svært sentralt, og vi tror dette kommer til å gi en positiv effekt for akkurat det, sier Skaugrud.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS