Etter ti år med Melodi Grand Prix takker Stig Karlsen for seg.

Forlater MGP: Blir PR-sjef for Norges første kvinnelige astronaut

Skal håndtere kommunikasjon og medier for Jannicke Mikkelsen. 

Publisert

Etter ti år som musikkansvarlig og prosjektleder for Melodi Grand Prix, har Stig Karlsen valgt å forlate sin stilling. Det melder NRK

Karlsen bytter ut jobben med Melodi Grand Prix-stjerner for å samarbeide med en kvinne som bokstavelig talt sikter mot stjernene. 

Han skal nemlig bli kollega med Norges første kvinnelige astronaut, Jannicke Mikkelsen, hvor han vil ha ansvar for å håndtere kommunikasjon og medier rundt både Mikkelsen og hennes romferd.

I tillegg vil han produsere medieinnhold knyttet til SpaceX-turen hennes.

Karlsen understreker at avgjørelsen om å forlate Melodi Grand Prix ikke er knyttet til de kontroversene som oppsto under årets Eurovision Song Contest.

– Det er jobbtilbudet som fikk meg til å takke ja. Jeg tror fortsatt på musikkens og kulturens evne til å bygge broer, og jeg er sikker på at EBU vil få arrangementet på rett kjøl igjen, sier han til NRK. 

Underholdningssjef i NRK, Charlo Halvorsen.

Karlsen tar en ni måneders permisjon fra NRK, som starter 1. oktober, for å gå inn i sin nye stilling. Før han forlater Melodi Grand Prix, vil han fullføre arbeidet med å velge ut artistene og låtene til neste års konkurranse.

Hvem som skal ta over etter Karlsen, er fortsatt ikke bestemt. Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen forteller til NRK at de nå er i gang med å finne den rette kandidaten til rollen.

– Vi er i full gang med å finne Stigs etterfølger som musikkansvarlig for MGP. Dette er en av musikk-Norges viktigste jobber, så vi tar oss tid til å finne den rette personen, med riktig kompetanse og hjerte for landets største musikkonkurranse, sier Halvorsen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS