Mette Suhr Berg drømmer om den neste storlaksen hun kommer til å få i det hun kaller for verdens beste lakseelv.
Mette Suhr Berg drømmer om den neste storlaksen hun kommer til å få i det hun kaller for verdens beste lakseelv.

#Sommerpraten

Mette gleder seg til to døgn med laksefiske i sommer

– Drømmer om den neste storlaksen jeg kommer til å få. 

Publisert

I «Sommerpraten» stiller KOM24 en rekke personer i kommunikasjonsbransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. 

I tillegg får vi blant annet høre hva deres beste sommerminne er, hvilken bransjeperson de mener man bør følge med på, og hvilke råd de vil gi til unge mennesker som ønsker å lykkes i bransjen.

I dag er det Mette Suhr Berg, daglig leder og partner i Kreativ Industri som svarer. 

– Hva skal du gjøre i sommer?

Sommeren startet med fotballturnering i Sverige, nærmere bestemt Pite Summer Games. Totalt nesten 20 timers reisetid med elbil mellom Alta – Piteå og tilbake igjen. Men det er der verd når yngste datter får muligheten til å spille fotball sammen med sine venninner i Alta IF jenter 17. 

En kjempefin turnering der man får muligheten til å teste fotballferdighetene sine mot spillere fra England, Sverige og Finland.

En viktig fast tradisjon er laksefiske i Altaelva. I år har vi vært heldige og fått to flotte døgn hvor vi kan jakte storlaksen i verdens beste lakseelv. 

Jeg er svært glad i fluefiske og drømmer stadig om den neste storlaksen jeg kommer til å få. 

I tillegg til selve fisket så gir bålkos sammen med familie og venner på elvebredden uforglemmelig øyeblikk å fylle minneboka med. Altså, tenn opp et bål, hiv på kaffekjelen og skuldrene senker seg umiddelbart etter en hektisk jobbperiode.

– Hva er ditt beste sommerminne?

Det er mange gode minner å ta av, og de aller beste er de som inkluderer hele familien på fem med på tur. 

Italia har vært en favoritt i mange år og er det fremdeles. Ellers har jeg veldig gode barndomsminner fra baksetet i bilen sammen med min mamma, pappa og storesøster. 

Pappa ville spille Kim Larsen og storesøster ville høre Prince. Sånt blir det god stemning av. Turen gikk fra Alta, gjennom Sverige og ned til Slemmestad hvor min mamma er fra. Her var vi hver sommer da vi var små. Ferien besto i bading, «pelle» markjordbær, spise is og besøke søring-familien min.

– Favoritt-is gjennom tidene?

Jeg er nok litt gammeldags når det kommer til is. Det er ingen grunn til å tulle det til med all slags nips. Fra frysedisken velger jeg Gullpinne eller Sandwich, men ingenting slår en skikkelig god softis med sjokoladestøssel.

– Nevn en bransjeperson å se opp for i fremtiden

På LinkedIn er det neste umulig å ikke legge merke til Skrivejente Ida Nicoline Glosimot. Hun er en dyktig dame som jobber for Vipps, men jeg la først merke til henne da hun laget en julekalender for å belyse våre dårlige språkvaner. Denne har jeg koset meg med, og ikke minst lært mye av.

– Uten å nevne noen fra ditt eget byrå, hva er den beste kampanjen du har sett til nå i år?

Jeg digger reklamefilmen «is it even a city» som er en antireklame for Oslo, laget av NewsLab. Ganske dristig å bruke humor og ironi i markedsføringen, men det er veldig gøy når det treffer sånn som denne.

– Hva er ditt beste råd til unge som ønsker å lykkes i kommunikasjonsbransjen?

Jeg tenker at det er ganske likt uansett bransje. Si ja til utfordringer, ikke vær redd for å stikke deg fram, og god arbeidsmoral trumfer det meste.

– Du må være med i et realityprogram. Hvilket velger du, og hvorfor?

Jeg hadde nok valgt Farmen. Ekte Finnmarksjente som jeg er, så er jeg ganske allsidig og praktisk anlagt. I tillegg er jeg supersosial og arbeidsom. Eneste problemet er at jeg er allergiker, så jeg hadde nok levd på Zyrtec og sneket meg unna dyrestell, haha.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS