Siden slutten av januar har Magnus Sundin styrt kjøkkenet i Publicis-huset.

Magnus sørger for at Publicis-lunsjen er et av dagens høydepunkt

Derfor serverer han alltid ribbe i juli til de Publicis-ansatte.

Publisert

Siden januar har Magnus Sundin jobbet som kokk i Apotekergata og sørget for at alle ansatte i Publis-byråene, Starcom, MSL og Kitchen, kommer til dekket bord.

Sundins arbeidsdag begynner klokken seks om morgenen slik at frokosten står klar til førstemann dukker opp på jobb.

– Publicis sørger for at de ansatte kan komme rett fra senga til en god frokost her, sier Sundin til KOM24.

Hipp og fremoverlent mat

Han har jobbet som kokk siden han var ferdig utlært i 1999. Så fort frokosten er unnagjort begynner han å forberede lunsj og eventuelle bestillinger i huset til møtevirksomhet.

Dagen KOM24 møtte Sundin, var det salatbuffet på menyen.

Sundin har blant annet jobbet på Frognerseteren og i Trysil, i tillegg til flere år i England. Han er vant til å jobbe på kjøkken med stor kapasitet og store kokketeam, men trives svært godt med mindre forhold i byrågruppen.

– I forhold til hva jeg er vant med er det langt mindre forhold her, men dette blir mye mer intimt og nært enn om man skal mette 700 gjester. Her i Publicis blir man veldig fort knyttet til gjestene – fordi de er kolleger og det er alltid hyggelig å slå av en prat.

Mot slutten av hver uke planlegger han neste ukes meny, og hver fredag bruker han å poste internt hva som står på menyen.

– Jeg står helt fritt til å komponere ukesmenyene, men jeg lytter selvfølgelig hvis noen har noen spesielle ønsker. I Publicis jobber det mye hippe og fremoverlente folk, så jeg prøver å følge opp med lunsjer som passer inn i dette miljøet.

Serverer ribbe i juli

Sundin er lite fan av halvfabrikata og prøver å smaksette med urter fremfor store mengder krydder. Han er heller ikke fremmed for å bruke insekter som en knasende topping eller i bakevarer.

– Det har blitt veldig populært å bruke insekter i maten, så både litt ristede insekter og bakevarer av melorm er noe de ansatte kan vente seg fremover.

Temauker med mat fra alle verdens hjørner og å legge opp menyen ut ifra sesong og høytider er fast. Og det blir alltid servert ribbe – i juli.

– Det er tradisjon jeg har holdt på med i mange år. Første fredag i juli blir det servert juletallerken for da er det halvveis til jul. Folk blir alltid like sjokkert hver gang det står ribbe på bordet, men folk blir også like glade hver «halvårs-jul», forteller Sundin, som også har julebrus og pepperkaker på lager til denne fredagen.

Sundin håper maten kan bidra til at flest mulig ønsker å jobbe fra kontoret.

– Jeg har alltid tenkt at dagens lunsj skal være dagens høydepunkt. Både her og på tidligere arbeidsplasser har jeg fått høre at det er mange som kommer på jobb for å få med seg lunsjen. Så hvis jeg kan bidra til at dette blir et av dagens høydepunkter, så er jeg veldig godt fornøyd.

Powered by Labrador CMS