Maria Østerhus Lobo nyter en kartong med juice.

SOMMERPRATEN:

Maria og barna møtte opp på flyplassen før avreise til Uganda. Det var bare ett problem 

Zynk-rådgiveren deler sitt verste sommerminne.

Publisert Sist oppdatert

I «Sommerpraten» stiller KOM24 en rekke personer i kommunikasjonsbransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. 

I tillegg får vi blant annet høre om deres sommerminner, hvilken bransjeperson de mener man bør følge med på, og hvilke råd de vil gi til unge mennesker som ønsker å lykkes i bransjen.

I dag er det Maria Østerhus Lobo, seniorrådgiver i Zynk, som svarer i Sommerpraten.

– Hva skal du gjøre i sommer?

– Først en uke med venninner og en hund på et sted i Norge med fint vær. Vi skal dra til det stedet i Norge det er finest vær. Jeg elsker Vestlandet, så jeg håper det blir fjell, fjord, sjø og et vannkraftverk eller to. Jeg er enormt fascinert av norsk krafthistorie!

– Etter det blir det to uker på vestkysten av Frankrike. Da blir det surfing, baguette med smør og en og annen makron. Tror det er alt vi har råd til med dagens kronekurs. Ha ha..!

– Hva er ditt beste/verste sommerminne?

– Gud, jeg går for det verste. De beste finnes det så mange av! Sommeren jeg skulle ta med barna til Uganda og Kenya for å vise frem hvor min far har vokst opp. Troppet opp på flyplassen, og hadde klart å ordne visum til meg selv, men ikke barna! Jeg er håpløs noen ganger. Så da ble det Sjusjøen og Hafjell i stedet. Ikke et vondt ord om det norske sommerfjellet altså, men Innlandet klarte ikke helt matche den opprinnelige planen. Barna lurer fortsatt på om vi trenger visum hver gang vi skal ut og reise. Ha ha..!

– Favoritt-is gjennom tidene?

– Krone-is sjokolade fra Hennig Olsen Is. Ingen over, ingen vedsiden. Tenker alltid jeg skal prøve noe nytt. Gjør det aldri. 

– Nevn en bransjeperson å se opp for i fremtiden.

– Vanskelig å komme unna Erlend Skaug Ingebrigtsen der altså. Mannen som ikke bare er sjukt dyktig, men i tillegg utrolig trävlig og med en stamina og integritet mange burde ønske seg! Bortsett fra å kontakte oss i Zynk når du trenger råd, er en god nummer to å ringe Erlend! 

– Hva er ditt beste råd til unge som ønsker å lykkes i kommunikasjonsbransjen?

– Elsker at jeg er blitt så gammel at jeg skal gi råd til de unge. Ha ha..! Uansett, umulig å velge ett råd, så jeg går for tre.

  1. Finn stedet med de aller dyktigste OG hyggeligste folkene.
  2. Tør å utfordre det etablerte. Det er alltid gode grunner til at man kan gjøre det annerledes. Og i dag er det sånn at omgivelsene og publikum endrer seg såpass mye at det er viktig å se om man kan gjøre ting på en annen måte.
  3. Still de dumme spørsmålene. Hvis du ikke forstår, er det garantert noen der ute som heller ikke skjønner en dritt.

– Får du til det her blir du ikke bare bedre sjæl, du bidrar i tillegg til verdiskaping for virksomheten du er i. 

– Du må være med i et realityprogram. Hvilket velger du, og hvorfor?

– Ex on the beach. Neida. Må bli 71 grader nord. Tror jeg hadde klart meg helt decent i øvelsene, men det aller viktigste er egentlig at det ikke innebærer noen kokkeferdigheter. Jeg er helt fullstendig ubrukelig på å lage mat. 

Powered by Labrador CMS