Wenche Pedersen og politikerne i Finnmark vil ha flere innbyggere. Ved å gjøre dagene i nord lengre håper de å lokke folk til seg. Den ideen har de betalt Geelmuyden Kiese penger for å utvikle.
Wenche Pedersen og politikerne i Finnmark vil ha flere innbyggere. Ved å gjøre dagene i nord lengre håper de å lokke folk til seg. Den ideen har de betalt Geelmuyden Kiese penger for å utvikle.

Dette er brevet GK sendte EU for å få endret døgnet

Vil feire og fremme unik livsstil.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg måtte ringe ordføreren for å sjekke at det faktisk var sendt fra henne og at det ikke var noen spilte henne et puss.

Det sier tidssjef Harald Hauglin hos Justervesenet, til KOM24.

Tidssjef Harald Hauglin hos Justervesenet har ikke tro på GKs tidsstunt.

I vår ble det kjent at Geelmuyden Kiese stod bak et stunt for Øst-Finnmarkrådet, der man vil utvide døgnet med to timer.

– Hæ?

Gimmicken handler om å få oppmerksomhet og på sikt få flere til å flytte nordover.

Man har blant annet sendt et offisielt brev til EU, med Justervesenet på kopi. for å få EU til å instruere norske myndigheter til å gjøre døgnet lenger.

Brevet endte på pulten til Hauglin, som fikk seg en overraskelse.

Dette er brevet som Geelmuyden Kiese og Øst-Finnmarkrådet har sendt til EU.
Dette er brevet som Geelmuyden Kiese og Øst-Finnmarkrådet har sendt til EU.

– Jeg tenkte bare det var rart. «Hæ», tenkte jeg, sier han til KOM24.

I brevet skriver GK og Pedersen at; «Å bo i denne avsidesliggende, men vakre regionen i Norge gir en spesiell følelse av fred og ro, som tillater et annerledes tidskonsept. 

Folk her setter virkelig pris på og verdsetter den ekstra tiden i dagen, som gjør det mulig for dem å forfølge personlige mål og drømmer, samtidig som de bidrar til FNs bærekraftsmål og bekjemper klimaendringer.»

De skriver videre at ønsket med dette prosjektet er å feire og fremme denne unike livsstilen.

«Ved å ha vår egen sertifiserte tidssone innenfor EU, håper vi å tiltrekke flere unge mennesker, ikke bare fra Norge, men også fra hele verden, til å oppdage og bosette seg i dette eventyrlystne området.» 

– Mertid er et godt begrep, men 26 timers døgn blir bare rart. Jeg ville trodd at de hadde fått fram poenget på andre måter, sier Hauglin.

Kopi

Hauglin sier at han tror Sommarøys tidsstunt i 2019 var bedre og mener også Båtsfjords forsøk på å få sommertid i 2013 var bedre stunt enn dette GK-stuntet.

– Sommarøy-stuntet oppnådde mange av målene man hadde satt seg og jeg var klar over det stuntet, så jeg tenkte; «Javel, er det et forsøk på å kopiere noe av det?», sier han.

Siden brevet var sendt direkte til EU, ble det ikke mer jobb for Justervesenet enn å sjekke om det faktisk var Vadsø-ordfører Wenche Pettersen som hadde sendt det.

– Hadde det kommet en formell henvendelse til oss måtte jeg ha kommet med et formelt svar og ikke som nå, bare ta det til etteretning, sier han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS