Severin Roald peker på engangskostnader og at de har bygget et nytt byrå i Norge som grunner for at GK ikke tjente penger i Norge i 2023.

Geelmuyden Kiese tjente ikke penger i Norge i 2023

Hele GK-gruppen hadde topplinjevekst, men i Norge gikk det tyngre. 

Publisert Sist oppdatert

– For oss har det viktige vært å drive frem topplinjevekst i Geelmuyden Kiese Gruppen i det året vi har lagt bak oss, sier Karen Lykkebo som er konserndirektør og sjef for Geelmuyden Kiese Gruppen i Norden.

Av byråinntekt på nær 200 millioner i Geelmuyden Kiese Gruppen, ble driftsresultat på 9,2 millioner i 2023 mot 15,5 millioner i 2022.

I Norge gikk det derimot betraktelig tyngre.

Svakere resultat

Inntektene økte fra 76,1 millioner kroner til 78,7 millioner kroner. Men driftsresultatet endte på 34 428 kroner i pluss. 

Det er fire millioner kroner svakere enn året før. 

Byråinntekten gikk også noe ned i 2023, fra 61,2 til 60,7 millioner kroner i fjor.

Lykkebo sier i pressemeldingen at det skyldes utkjøpet av Hans Geelmuyden, samt kostnader knyttet til strategisk viktige rekrutteringer og betydelig økt husleiekostnad. 

Husleien til GK økte fra 3,4 millioner kroner i 2022 til 5,2 millioner kroner i fjor.

– Det norske driftsregnskapet er således påvirket av engangskostnader, sier Karne Lykkebo.

For å få mer aktivitet i lokalene sine og spare penger har de fått på plass en rekke nye assosierte partnere, i tillegg til at Playroom og Talerlisten har flyttet inn.

Bygget et nytt GK

– Fjoråret var også et år hvor flere av selskapene i kommunikasjonsbransjen opplevde noe tøffere tider. Det ser vi av de fleste som har lagt frem sine resultater så langt i bransjen, sier Severin Roald i en pressemelding.

Han peker og på at de har bygget et nytt GK i 2023.

– Sentralt er satsingen på å kunne tilby senior rådgivning innen blant annet politikk og samfunn og finansiell kommunikasjon.

Byrået har 42 ansatte i Norge, det er det samme som for ett år siden. 

Tallene viser og at lønnsutgiftene til byrået har stått i ro på 37 millioner kroner de siste to årene.

Til sammenligning var de 88 ansatte i 2019 og 60 ansatte i 2020.

Av de tre landene som Geelmuyden Kiese Gruppen opererer, er det den danske virksomheten som har de beste økonomiske resultatene. 

I 2023 økte bruttofortjenesten med 18 prosent til 52,9 millioner danske kroner sammenlignet med 2022, mens resultatet før bonusutbetalinger endte på 8,5 millioner danske kroner, en vekst på over 20 prosent. 

I Sverige økte byråinntekten i 2023 med 31 prosent til 47,7 millioner svenske kroner. 

Fokus på topplinjen

Resultatet etter finansielle poster ble redusert fra 7,0 til 3,8 millioner svenske kroner. 

I Sverige var også resultatet påvirket av integreringskostnader knyttet til et oppkjøp i 2023.

– Vi har jobbet målrettet for å øke topplinjen, gjort en rekke betydelige rekrutteringer i vår nordiske satsing, og investert tungt innen kunstig intelligens. I Sverige gjorde vi også et strategisk oppkjøp i fjor hvor Wikberg & Frisk ble en del av Geelmuyden Kiese. Dette er eksempel på strategiske investeringer for å sikre videre vekst fremover, sier Karne Lykkebo.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS