Camilla Bjørnhaug og Preben Moan.
Camilla Bjørnhaug og Preben Moan.

Kreatørene bak Zalo-reklamen blir rent ned av meldinger

– Det krever guts å ikke trykke logoen.

Publisert

– Det har vært mye meldinger! Man blir veldig glad og takknemlig for å høre ros fra bransjekollegaer. Det gir motivasjon til å gå på jobb neste dag. 

Det sier en glad Camilla Bjørnhaug i TRY Reklame, til KOM24.

Sammen med partner og mann, Preben Moan, er det de som står bak den nye Zalo-kampanjen som Orkla er ute med nå.

Kampanjen er blitt møtt med kollektiv jubel fra bransjekollegaer og konkurrenter.

I annonsen er oppvask stablet i den gjenkjennelige formen av en Zalo-flaske. Det eneste tekstelementet er det ikoniske slagordet «En dråpe er nok».

Moan og Bjørnhaug sier de fikk ideen etter å ha vært i et møte med Orkla og fått en gjennomgang som viser at Zalo ligger høyt på de merkedistinkte elementene. 

Kampanjen spiller på den sterke merkevaren Zalo er og Bjørnhaug sier det er en demonstrasjon av hva Zalo kan tillate seg. 

– De kjøpte argumentene våre helt og holdent, der man skjønner at Zalo uten logo er sterkere enn med. Men det krever guts å ikke trykke logoen, legger Moan til.

De mener at grunnen til at man liker ideen er at den tvinger folk til å tenke litt selv, det er det som gjør den annerledes. De peker og på at annonsen er i et landskap man så mer av for 20–30 år siden.

– Da stolte man på at det var en effektiv måte å kommunisere på og man serverte ikke alt med teskje, sier hun, før Moan legger til:

– De siste årene har det vært sånn at bare man har trykket logoene opp i trynet på folk, så var det ok. Dette går andre veien.

Bjørnhaug og Moan har jobbet sammen siden 1998 og kaller seg selv et firma i firmaet. De mener de selv har ulike styrker og svakheter. 

– Vi er glad i ulike deler av prosessen. Jeg er glad i research og strategidelen, mens Peder er mer boblete i idéfasen og utføring og er veldig detaljfokuser, sier hun.

Lars Joachim Grimstad er kreativ leder i TRY Reklame. Han kaller dette for et lite comeback for den klassiske, gode ideen. 

– Det er en idéstil som var kjent fra printannonsenes siste gullalder på seint 1990, tidlig 2000-tall, med enkle, visuelle ideer som kombinerer to ting for å si en tredje.

Han sier det er utrolig kult av Orkla å gå med på å ta bort logoen. 

– Jeg er stolt over at vi kom på ideen, men og voldsom kred til Orkla som kjøpte ideen og setter på annonsen uten logo, sier han.

Torbjørn Krogstad i Orkla sier at dette var en idé som det var lett å si ja til.

– Dette er summen av et godt samarbeid over tid, sier han.

Han forteller at bakteppet til kampanjen var en tidligere gjennomgang de hadde en ikonisk merkevare og at man ville spille på emosjonene som det norske folket har til merkevaren. 

– Vi hadde testet og visste om folk så flaska og pay off-en kom omtrent 100 av 100 til å se at det er Zalo, forteller han.

Krogstad peker på at de har en rekke ulike reklameuttak, men at de nå ville lage kommunikasjon som kunne være lenger oppe i trakta. 

– Det å tørre å stå i det og lage noe som skaper oppmerksomhet. Siden avsenderidentitet er kjent kan fravær av logo skape større oppmerksomhet for folk som vil løse gåten i en ellers så travel hverdag, sier han og peker på at man blir bombardert med tusenvis av budskap daglig.

– Så dess flere sekunder man får folk til å se deg, øker sannsynligheten for at de tar det, sier han. 

Og det er ikke bare reklamefolk som har latt seg begeistre, sier Krogstad. 

– Det nesten morsomste for min del er at jeg ser det er gamle kompiser av meg som er trauste advokater og økonomisjefer, som har tatt kontakt for å gratulere med kampanjen, sier han. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS