Andrea Backström og Benedicte Westbye har laget serie om TikTok og fyllemeldinger. Drømmen er at slike serier skal være en del av markedsføringen til lineære serier i framtiden.

Fiktive fyllemeldinger og foodorabud tar av på TikTok

Masteroppgaven til Benedicte og Andrea har fått 1,2 millioner visninger på TikTok.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Vi hadde en opplevelse av at film og TV-bransjen bruker sosiale medier for lite, at de ikke utnytter det godt nok. Vi tenkte at det må være en måte vi kan skreddersy format til kanskje å få den unge målgruppen til å se det. For de ser jo ekstremt mange ting, men da må du jo fange de enda raskere og møte de der de er og lage innhold de synes er spennende.

Det sier Benedicte Westbye til KOM24.

Forsket på hvordan nå de unge

Sammen med Andrea Backström tar hun en master som produsent ved Den norske filmskolen og har som en del av masteroppgaven laget serien Hvor er fu?, som er en fiktiv serie om umulig kjærlighet i en verden av muligheter og meldinger sendt klokken 0303 natt til søndag.

Hele serien ligger på TikTok og siden lanseringen den 30. april har det kommet 18 episoder og de har fått til sammen 1,2 millioner visninger så langt.

Det hele startet i fjor da de to kvinnene startet å utvikle en dramaserie for en ung målgruppe. De begynte da å forske på hvordan man får tak i de unge, siden de opplevde at dagens filmselskaper ikke var gode på å bruke sosiale medier.

Andrea Backström.

– Det virket som om hele bransjen virket som at de ikke visste og at noe går og noe går ikke. Det må jo finnes en oppskrift på det og det følte vi at ikke fantes, sier Backström, som forteller at da fant de ut at da var det de som måtte lage en oppskrift for å nå de unge.

– For det er jo de som har mest skjermtid, så det å få tak i den målgruppen bør være enkelt egentlig, sier hun.

Swiper vekk reklame

De skjønte veldig fort at med en gang de unge leser noe som reklame så swiper de videre, så det ble veldig fokus på å utvikle et univers med å skreddersy innholdet for den plattformen de er på. Men spørsmålet er da; hva er det som funker på TikTok?

@hvorerfu «Trodde du var sånn finansfyr jeg?» #ad #norskserie #hvorerfu ♬ original sound - Hvor er fu?

– TikTok er den plattformen som har raskest økning, og der fremmed innhold brukes. Så her er det gode muligheter for å nå publikummet vårt, for de trenger ikke å vite hvem du er for å synes at du er spennende, peker hun på.

Episodene er laget som at de kan sees på som enkeltstående fortellinger og hver episode har fått alt fra 5000 til 250 000 visninger.

De to kvinnene sier det har gitt mersmak å jobbe på denne måten. De peker på at det er upløyd mark og de har ikke fulgt en oppskrift, men hele tiden basert seg på egen research.

Tanken deres er at en serie som Hvor er fu?, skal være et supplement til en lineær serie på en tradisjonell TV-kanal. Serien skal da leve sitt eget liv på SoMe og være en form for markedsføring.

– Om du bruker 500 000 til å promotere innholdet ditt på sosiale medier og det er feil bygget opp, så er det bedre å putte penger i å bygge opp innholdet ditt skikkelig og utvikle en skikkelig visuell kommunikasjon, sier Backström.

Benedicte Westbye

Westbye sier at det hadde vært gøy å jobbe med en strategi for andre, der markedsføringen ikke blir en ettertanke ved et produkt, men at det implementeres fra begynnelsen av.

Det er ikke brukt penger på markedsføring på serien, men foodora har spyttet penger inn i serien og episoden der hovedpersonen kommer på date i full foodora-påkledning er den mest sette episoden til nå.

– Var ganske skeptiske

– Foodora var ganske skeptiske til det. De ville ikke at det var negativt at han var bud. Men man får veldig sympati for ham, det var de med og tok sjansen på og det tror jeg de er glad for at de gjorde, sier Westbye.

Mads Blybakken, kommunikasjonssjef i foodora, sier at Hvor er fu har en helt ny måte å produsere, distribuere og konsumere innhold på, og det ville de være med på.

– Jeg har veldig tro på Benedicte og Andrea i Andeben Production sin forståelse og engasjement for en målgruppe som mange sliter med å nå. De hadde en visjon basert på både analyse og kreativitet, og et ønske om å gjøre noe helt nytt. Det er tre ting jeg liker godt og som passer foodora bra. Derfor valgte vi å samarbeide med dem, sier Blybakken.

Han sier at sammen har de utviklet og testet mye nytt.

– Eksempelvis la vi opp til et varsel fra foodora på mobilen til en av skuespillerne under et av klippene, med en spesiallaget rabatterte med kort levetid. Det har funket veldig bra, mener han.

Powered by Labrador CMS