F.v. Ole Kristian Jonsrud, Line Westergaard og Ingrid Bexrud, har startet nettverket Talent Society, for rekrutteringsbransjen.

Nytt fagnettverk oppfordrer til å «stjele» med stolthet

I rekrutteringsnettverket Talent Society finnes det bare to regler. Den ene er at alt som deles, skal kunne brukes av andre.

Publisert Sist oppdatert

For en uke siden hadde Talent Society, som er et fagnettverk for rekrutteringsbransjen – sin aller første samling. Bak nettverket finner vi Line Westergaard og Ingrid Bexrud, som begge har mange års erfaring med fagfeltet – og Bexruds kollega, Ole Kristian Jonsrud.

Fra den aller første Talent Society samlingen i juni.

Westergaard jobber til daglig som rekrutteringsansvarlig i NoA og har jobbet med rekruttering de siste 15 årene, og Bexrud har ansvar for rekruttering i skadeforsikringsselskapet, Fremtind Forsikring. 

– Vi hadde lyst til å gjøre noe nytt som aldri har blitt gjort før, sier Westergaard, til KOM24.

– The one

Fagnettverket er laget for å skape et felles forum for alle som jobber med rekruttering.

– Talent Society er forbeholdt dem som jobber fulltid med rekruttering, og er et forum hvor vi kan dele og lære av hverandre.

Etter 15 år i bransjen er dette noe Westergaard har savnet.

– Alle som jobber med rekruttering konkurrerer mot hverandre om de samme kandidatene eller kundene, men ingen av oss kjenner hverandre. Og vi har heller aldri hatt et møtested hvor vi kan diskutere faget med hverandre. 

Westergaard og Bexrud møttes på Finn-samlingen The Hunt. Med mye til felles avtalte de en kaffe – og den koppen ble starten på Talent Society.

– Ingrid hadde nylig jobbet med Mesta og testet søknadsløs rekruttering, og det var da jeg skjønte at hun var «the one», fordi jobbsøknader er noe av det mest unødvendige jeg vet om. Med mye til felles tenkte vi at det hadde vært gøy å få til noe sammen.

The Society ble lansert på LinkedIn og den første samlingen ble avholdt i Fremtinds lokaler 1. juni. Initiativet var så populært at de raskt hadde 70 påmeldte rekrutterings-kolleger på listen.

– Det er tydelig at vi traff et behov, men det er noe jeg også har kjent på selv. Etter flere år i bransjen har jeg aldri vært på et arrangement kun for min egen del. Vi som jobber med rekruttering har alltid arbeidsgiver-hatten på og jobber for andre – så det kan tenkes at andre også har følt på det samme. 

Stjel med stolthet

 På samlingen var det stor variasjon blant de fremmøtte.

– Det var folk fra ulike byråer, start up-er, store konsulentselskap, offentlige og private virksomheter og helt nyetablerte rekrutteringsselskaper, og derfor også en del som konkurrerer mot hverandre. 

F.v. Ingrid Bexrud, Line Westegaard og Ole Kristian Jonsrud, oppfordrer til å stjele med stolthet.

Derfor er det to regler på tavla til The Society.

– Alle som møter opp skal kunne stjele med stolthet. Det betyr at alt som deles skal kunne brukes av andre. Vi er ikke bare der for å inspirere, men for å lære og dele tips med hverandre.

– Og derfor er det viktig med den andre regelen at det som snakkes om under samlingene – ikke brukes mot hverandre. Altså hvis en konkurrent deler noen av sine planer så skal man ikke komme dem i forkjøpet med å lansere ideen deres. Her handler det om skjønn og redelighet. 

Neste samling blir til høsten og vil mest sannsynlig foregå i lokalene til NoA.

– Da er det employer branding som står på tapetet. Vi skal virkelig dypdykke og nerde skikkelig. The Society er for alle som jobber fulltid med rekruttering, eller de som ønsker å gjøre et dypdykk for å raskt kunne oppdatere seg. 

Westergaard mener rekrutteringsbransjen har et rufsete rykte.

– Bransjen har et litt frynsete omdømme, så med dette fagnettverket håper vi å kunne bidra med faglig stolthet til alle som jobber med rekruttering. 

Powered by Labrador CMS