
Internasjonal LinkedIn-stjerne med oppsiktsvekkende tips: – Avfølg folk
Jasmin Alić har noen snedige tips for å få mest ut av tilværelsen på LinkedIn.
Alić har tatt turen fra hjemlandet sitt Bosnia til Oslo for å holde foredrag på Linkiaden.
– Jeg reiser mye, og kalenderen min er alltid full. Men dette er første gang jeg er i Oslo, sier han til KOM24.
Han har vært til stede på LinkedIn i omtrent ti år, og har nå over 300 000 følgere.
I programmet til Linkiaden blir han omtalt som «verdens kanskje fremste LinkedIn-ekspert internasjonalt med innlegg som går viralt hver gang».
– Er du enig i den beskrivelsen?
– De sier at jeg er «nummer en ditt» og «nummer en datt». Alt er basert på ulike kåringer og rangeringer, så jeg må jo gjøre noe riktig.

Kommentarer
Foredraget hans skal handle om hvordan han klarer å skape tonnevis av engasjement og få oppmerksomhet på LinkedIn ved hjelp av å kommentere andres innlegg.
– Jeg satte meg et mål 1. januar 2020. Da skulle jeg legge ut noe hver dag, men det tok bare fem dager før jeg ikke klarte det mer. Nøyaktig ett år senere prøvde jeg på det samme, og da holdt jeg i fem uker. Det var forbedring, men ikke godt nok. Og jeg fikk nesten ingen «likes».
Ett av hovedpoengene til Alić er at mange folk og merkevarer på LinkedIn fokuserer for mye på å skrive egne innlegg. De har ikke skjønt at for å få enda mer ut av plattformen, må de også være aktive i kommentarfeltene, ifølge eksperten.
– Jeg trengte en ny framgangsmåte. Så jeg tenkte at «nå skal jeg ikke bare fokusere på egne innlegg. Jeg skal kommentere på det andre skriver». Jeg ville være så synlig som mulig, og kommentere dritten ut av alt jeg ser i feeden min.
– Jeg begynte å få kallenavn. «Kommentar-kongen» og «kongen av alle kommentarer» kalte de meg. Hver gang du scrollet ned på et innlegg, hadde jeg den øverste kommentaren.
Må tenke seg om
Men Alić har også en strategisk baktanke med det han skriver i kommentarene sine.
– Hvis man bare kommenterer for å kommentere, blir ikke folk lei av deg da?
– Det er derfor du bør bidra med noe. Helst noe faglig. Hvis noen for eksempel skriver et innlegg med syv tips for å oppnå noe, så kan jeg skrive «her er tips nummer åtte», og utfylle med det.
Kommentarene kan også legge til rette for noe som kan bli et vanlig innlegg senere, fremhever bosnieren.
– Det er en veldig bra måte å teste responsen på. Går kommentaren din superbra og får masse engasjement, er det veldig sannsynlig at det kan bli et bra innlegg også. Får du lite respons, kan du også lære av det.
– Slutt å følg folk
Alić mener det er mange funksjoner på LinkedIn som mange ikke tenker over. For eksempel er det mulig å ha folk i nettverket sitt uten å nødvendigvis følge dem samtidig.
– Den muligheten er der av en grunn. Og mitt tips er; slutt å følg folk. Hvis du ser at noen aldri skriver noe som er interessant for deg og som du kan kommentere under, er det lurt. Da får du en feed som er best mulig for deg, sier han.
Han har selv vært i kontakt med LinkedIn, og er ikke i tvil om at en av de nye funksjonene som er innført på plattformen har kommet på grunn av han.
– Jeg snakket med dem, og det de har kommet med nå er en funksjon som viser ikke bare hvor mye engasjement dine egne innlegg får, men også hvor mye kommentarene dine på andres innlegg får.
Alić er klokkeklar på at dette er noe som flere har oversett i lang tid.
– Det å kommentere er «number one growth hack» på LinkedIn. og grunnen til at folk undervurderer det, er rett og slett at de sitter fast i den gamle måten å gjøre ting på.
Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no