Lillestrøms Ifeanyi Mathew og Vålerenga Osame Sahraoui under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Lillestrøm på Intility arena.Foto: Annika Byrde / NTB

Vålerenga-spiller Osame Sahraoui opplevde rasisme på Twitter: – Holder meg unna sosiale medier

Har hemmelig insta-konto for å kunne være seg selv.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Flere unge idrettsutøvere holder seg unna sosiale medier, for å slippe hets og uønsket oppmerksomhet.

Vålerenga-spiller Osame Sahraoui opplevde nylig rasisme på Twitter, etter en fotballkamp mellom Vålerenga og Lillestrøm. I den konkrete hendelsen ba gjerningsmannen om unnskyldning etterpå, men Sahraoui forteller at det ikke er uvanlig med hets.

– Ja, man kan få en del meldinger rundt omkring, hvor for eksempel motstander fans blir irriterte og sure hvis vi presterer bra mot dem. I tillegg så er det jo ting som blir ropt fra tribunene av og til, sier han til KOM24.

Den aktuelle hendelsen på Twitter skjedde i begynnelsen av september etter det som er et av de heteste fotballderbyene i Norge. Da VIF gikk opp i 3–1 feiret Sahraoui foran bortesupporterne.

Det var etter den hendelsen en Lillestrøm-supporter skrev «Få deg til helvete hjem» og kalte han en forbanna flyktning.

Lillestrøm-supporteren har i ettertid beklaget hendelsen og Sahraoui har tilgitt mannen.

21-åringen er født og oppvokst på Hauketo i Oslo, mens foreldrene har røtter i Marokko.

Etter debuten i Eliteserien i 2020 har han vært en av Oslo-lagets mest profilerte spillere. Han holder seg i stor grad unna sosiale medier, for å slippe å forholde seg til det folk skriver.

– Jeg prøver som regel mest mulig å unngå å lese så mye eller sjekke sosiale medier. Det finnes så mange ute der som vil skrive hat og rasistiske meldinger, eller om det er folk som vil skrive negative kommentarer, sier han.

Vålerengas Tobias Christensen, Seedy Jatta, Osame Sahraoui og Jonatan Tollås Nation jubler etter Saharouis scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Lillestrøm på Intility arena.

Sahraoui forteller at sosiale medier ikke påvirker han som fotballspiller, men at han gjerne tar pauser fra både fotball og medier når han har fri.

– Jeg prøver å unngå det mest mulig og fokuserer heller på andre ting enn fotball, det kan bli litt mye av og til så er viktig å koble av fra medier og slappe av med andre ting.

En uformell rundspørring KOM24 har gjort blant andre unge Eliteseriespillere bekrefter at flere har det samme forholdet til sosiale medier, og at det ofte er venner som gjør dem oppmerksomme på hetsende meldinger.

Blant mange unge er det vanlig å ha en såkalt Finsta (fake Insta).

Det er en ekstra Instagram-konto som de bare deler med sine nærmeste venner, hvor de poster innhold de ikke ønsker å ha på sin primære konto.

Osame Sahraoui bekrefter at han også har egne kontoer som han kun bruker til å kommunisere med sine nærmeste venner.

– Ja, jeg har egne private kontoer i tillegg til de offentlige.

21-åringen fikk mye skryt for måten han håndterte episoden etter Lillestrøm-kampen på, men han foretrekker vanligvis å ikke gi nettrollene oppmerksomhet.

– Bruker ikke så mye energi på det egentlig. Alle de som skriver sånne ting vil ha oppmerksomheten din, for å gjøre deg ufokusert. Det er bedre å prøve å bruke mindre tid på sosiale medier og bedre med familie og venner, mener han.

Powered by Labrador CMS