Gründer Susanne Bjerga Todnem, som tidligere drev selskapet Somedian, har etablert et nytt selskap i Stavanger – under navnet Poynt.
– Jeg var nok litt lysten på en forandring og hadde kommet til et punkt hvor jeg innså at Somedian ikke var skalerbart, forteller Susanne Bjerga Todnem. Nå har hun etablert selskapet Poynt – og har fått sine første kolleger etter sju år.

Slutt for Susanne og Somedian

Susanne Bjerga Todnem har etablert nytt selskap: – Fikk det sparket bak som jeg trengte for å tenke videre og større.

Publisert Sist oppdatert

I 2016 skjedde det mye for Susanne Bjerga Todnem. Hun sa opp jobben, flyttet til Australia og startet eget selskap. Hun startet et enkeltpersonsforetak som hun ga navnet Somedian. Det ble etterhvert til et AS, og etter fem år som selvstendig næringsdrivende fortalte hun KOM24 at hun trivdes svært godt og at frihet veier mer enn savnet etter kolleger.

– De ordene må jeg spise, ler Todnem.

Fikk et nødvendig spark

I nesten sju år har Somedian tilbudt rådgivning, kurs og foredrag om sosiale medier, markedsføring og kommunikasjon.

Fra venstre: Anders Berntsen, Trine Fløtre-Gansmoe og Susanne Bjerga Todnem – er trioen i det nye selskapet Poynt i Stavanger.
Anders Berntsen, Trine Fløtre-Gansmoe og Susanne Bjerga Todnem, utgjør trioen i Poynt.

Men nå er det helt slutt for Somedian.

– Somedian er historie. På rekordfart har vi startet konsulentselskapet Poynt – og jeg har fått meg ikke bare én, men to kolleger, forteller hun.

Det nye selskapet har flyttet inn i lokaler i Byfjordparken i Stavanger, og har hatt mer enn nok å gjøre de første fire ukene.

– Det eneste som er nytt for de eksisterende kundene er organisasjonsnummeret og navnet.

Grunnen til at Todnem har fått seg kolleger og Somedian har blitt til Poynt – er regnskapsføreren hennes.

– Jeg var nok litt lysten på en forandring og hadde kommet til et punkt hvor jeg innså at Somedian ikke var skalerbart. Det var først da jeg fikk på plass en ny regnskapsfører, som også ble en slags rådgiver for meg, at jeg fikk det sparket bak som jeg trengte for å tenke videre og større.

Risikerer å stagnere

Det var først da hun innså at det neste steget var å ansette noen, og i oktober i fjor ringte hun Trine Fløtre-Gansmoe, med et jobbtilbud. Men hun rakk aldri å starte.

– Trine skulle begynt nå i februar, men vi kom aldri så langt. Og da Anders Berntsen også ble en del av laget, føltes det rart å skulle videreføre selskapet mitt, så derfor fant jeg ut at det var mye bedre at vi laget noe nytt sammen.

– Hvordan er det å ha kolleger etter nesten sju år?

– Etter kun en måned merker jeg hvor herlig det er å ha kolleger, og at ansatte ikke behøver å bety mer arbeid, ansvar og stress. Jeg har skjønt hvor viktig det er å ansette folk som er selvgående. Oppleves ansatte som en belastning, har du definitivt ikke ansatt riktige folk.

Selv om hun har elsket de siste sju årene alene i Somedian, har hun i noen stunder savnet det kollegiale.

– Den sosiale biten som å spise lunsj med noen, ta en pause sammen og drifte bedriften – kjennes veldig bra. Jeg tror man også over tid kan risikere å stagnere uten kolleger fordi man ikke utfordres faglig. Man får selvfølgelig denne biten fra kunder, men det er helt klart noe annet å ha kolleger man diskuterer og drøfter ting med.

Fredags-fri

Todnem føler hun har hatt en naturlig progresjon fra Somedian og fram til i dag.

– Jeg har gått fra enkeltpersonforetak til AS og til å ansette. Og det er takket være regnskapsføreren min som fikk meg til å innse at jeg burde tenke større.

Poynt fortsetter i Somedians fotspor og tilbyr rådgivning til bedrifter i vekst, samt tjenester innen markedsføring og kommunikasjon. Grovt inndelt vil Fløtre-Gansmoe bidra med markedsføring, Berntsen vil rådgi innen strategi og salg, og Todnem selv vil hovedsakelig jobbe med kommunikasjon og markedsføring.

Selv om Somedian er historie – så er det én ting som videreføres.

– Poynt kommer også til å ha stengt på fredager, så langhelg videreføres – så langt det lar seg gjøre. Jeg synes det er bedre å være effektive og selektive på tidsbruk fire dager i uka og ha en dag til å gjøre andre ting. Det er ikke sikkert at dette er en bærekraftig løsning på sikt, men enn så lenge er det mulighet for fri fredager.

Selskapet begynte ikke på bar bakke, men allerede første dag fikk Todnem og gjengen flere nye henvendelser.

– Det var uventet og veldig gøy, men vi vet også at det er et marked for det vi driver med.

Poynt har allerede planer om vekst.

– Vi skal vokse i små rammer. Vi skal ikke bli 40 stykker, men allerede nå ser jeg at vi trenger flere, så får vi se hvor det stopper.

Powered by Labrador CMS