Fredrik Fornes synes ikke noe om at Mjøndalen IF søker SoMe-trainee som skal jobbe gratis.

Ut mot annonse for gratisarbeid: – En ganske krevende jobb

Mjøndalen IF søker etter SoMe-ansvarlig som skal jobbe gratis. Klubben forsvarer det med at de i stor grad baserer seg på frivillighet.

Publisert

I et innlegg på sin egen hjemmeside, søker Mjøndalen Idrettsforening (MIF) etter en ny ansvarlig for klubbens kanaler i sosiale medier.

«Vi gjør oppmerksom på at dette ikke er en lønnet stilling», står det blant annet i innlegget.

Dette får foredragsholder og LinkedIn-personlighet, Fredrik Fornes, til å reagere.

– Jeg blir ganske oppgitt, rett og slett, sier han til Drammens Tidende.

MIF skriver også at jobben vil gi verdifull erfaring fra å jobbe i toppfotballen, og at vedkommende vil få gode muligheter til å bygge nettverk.

Fornes synes ikke dette er godt nok.

– Du skal være ekspert på sosiale medier, video, trender, analyser og grafikk, også er det ikke verdt en eneste krone? Dette er utnyttelse av sannsynligvis unge folk som vil opp og fram, sier han.

Leder i Kommunikasjonsforeningen, Anne-Lise Mørch von der Fehr, sier at hun ikke vil felle noen dom over denne spesifikke stillingsutlysningen. Hun sier derimot at hun generelt synes det er bra å betale folk som gjør en jobb.

MIF svarer på sin side at de som klubb i stor grad er avhengig av frivillighet.

– Vi ønsker å konkurrere med de store klubbene, og det gjør vi med frivillighet hos oss. Det er enormt mange med et stort hjerte for MIF, som engasjerer seg og det er vi veldig takknemlige for, sier markedssjef Milena Mesfin til Drammens Tidende.

Hun sier også at det har vært interesse rundt stillingen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS