Torgeir Micaelsen, her fra tiden som rådgiver i Try.

Torgeir Micaelsen jobbet med 157 kunder i Try. Så gikk han til toppjobb i politikken

Den tidligere Try-rådgiveren valgte å returnere til politikken for noen uker siden.

Publisert

NRK har fått tilgang til kundelisten til Micaelsen fra Try. Den inneholder 157 ulike kunder, og mange av dem er teknologiselskaper.

Micaelsen var kundedirektør, rådgiver og arbeidende styreleder i Try, og jobbet senest i Try Dig. 

For noen uker siden bestemte han seg for å gå tilbake til politikken, og er nå statssekretær for Arbeiderpartiet i Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet.

– Det er ikke bare tidligere kunder, men også andre forhold som vennskap, uvennskap og slektskap, som kan gjøre folk inhabile. Jeg må derfor selv vurdere min habilitet i hver enkelt sak, og jeg vil be om støtte fra embetsverket for å gjøre disse vurderingene, sier Micaelsen til NRK.

Før tiden i Try var han også stortingsrepresentant, og satt blant annet som leder av finanskomiteen.

Partiet Rødt er kritisk, og mener reglene bør endres. Seher Aydar, som sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, mener dette løfter diskusjonen om man bør ha et offentlig lobbyregister.

– Det er altfor slapt av regjeringen å la det være opp til lobbyselskapene selv om de vil spille med åpne kort eller ikke, sier Aydar.

Nylig var også tidligere partileder i Rødt, Bjørnar Moxnes, ute og kritiserte Frp-politiker Tor Mikkel Wara for å ikke være åpen om sin kundeliste fra First House.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS