SoMe-redaktør Kristiane Norstad (til venstre), prosjektleder Ina Hilton, strategisk rådgiver Hilde Sander Meling og byråleder Jeanette Galtung Døsvig i Redink ser fram til å samarbeide med Høgskulen i Volda
Her fra da Redink Vest sikret seg kontrakten med Høgskulen i Volda.

Redink Vest med million-økning i inntektene i 2022

Men overskuddet ble likevel minimalt. Noe av forklaringen ligger i flere ansatte.

Publisert Sist oppdatert

2022-tallene for Redink Vest er her og de viser at byråomsetningen deres har økt fra 6,7 til 8,4 millione kroner på ett år.

Byrået hadde en knallstart på tilværelsen og de første fire årene leverte de et samlet årsresultat på 3,8 millioner kroner og eierne tok ut et samlet utbytte på 2,75 millioner kroner.

Men deretter har det vært tøffe år for dem.

I 2021 gikk de med et ørlite underskudd og i 2022 ble det et ørlite overskudd med et årsresultat på 181 000 kroner etter en omsetning på 12,6 millioner kroner, hvor byråomsetningen var på 8,4 millioner kroner.

Dette er for øvrig den høyeste byråomsetningen de har hatt siden oppstarten i Bergen.

Byrået består nå av ti årsverk, noe som er to flere enn året før og hele fire flere enn i 2020.

I notene til 2021-regnskapet skrev byrået at kundene deres hadde utsatt eller avlyst sine aktiviteter, noe som naturligvis påvirker aktiviteten og deretter inntektene til Redink Vest. Samtidig pekte de på at aktivitetsnivået var begynt å bedre seg.

Resultatet så man altså i 2022 med kraftig bedring i byråomsetning og økning i antall ansatte.

Redink Vest var opprinnelig et lokalt byrå ved navn Tinde, men kort tid etter kom det Aller-eide byrået Ahead inn og kjøpte seg inn i byrået.

Redink Vest har avvikende regnskapsår, så tallene gjelder fra 1/10-2021 til 30/9-2022.

Powered by Labrador CMS