Carina Olset Hovda tar sjansen på egen karrierevei med sitt nye selskap, samtidig som hun ikke gir opp drømmen om programlederrollen.

Carina Olset Hovda følger drømmen: – Turte først nå

Allerede i NRK vurderte Carina Olset Hovda å starte for seg selv, men det var først nå hun turte å ta steget.

Publisert Sist oppdatert

Carina Olset Hovda, kjent fra sin tid som sportsanker i NRK og som PR-rådgiver i Corporate Communications, har, som KOM24 rapporterte fredag, bestemt seg for å starte sitt eget selskap.

Etter to år i PR-bransjen, har hun nå valgt å følge drømmen om å jobbe mer selvstendig, med fokus på kommunikasjon og programledelse.

– Det er ikke en enkelt grunn til at jeg forlater Corporate Communications, men en kombinasjon av flere faktorer. Jeg burde egentlig ha prøvd dette allerede da jeg var i NRK, men jeg turte først nå, sier Hovda. 

Etter et par år med mange nye opplevelser og læring i PR-bransjen, følte hun at tiden var inne for å ta sjansen.

– Nå tenkte jeg at det er nå eller aldri, forteller hun.

Hovda har startet sitt eget AS, Good Talk, som vil fokusere på tjenester innen kommunikasjon, programledelse, debattledelse og budskapsutvikling.

– Jeg vil fortsette å jobbe med det jeg elsker, som er journalistikk og programledelse, men også hjelpe andre med presentasjonsteknikk og utvikling av budskap, sier hun.

Hun ser også fram til å kunne utnytte sitt store nettverk innen idrett, som hun ikke har fått brukt like mye i sin tid i Corporate Communications. 

– Jeg håper å kunne bidra mer i idretten, kanskje hjelpe et idrettsforbund, forteller hun.

Lovende høst

Selv om Hovda nå starter sitt eget selskap, har hun ingen planer om å ansette flere medarbeidere med det første. 

– Jeg har opprettet et AS fordi det føles tryggere, men foreløpig er det ingen ambisjoner om å bygge et stort kommunikasjonsselskap. Dette er først og fremst en mulighet for meg til å jobbe mer fleksibelt og bestemme over egen tid, sier hun.

Høsten ser allerede lovende ut for Hovda, som har flere konkrete prosjekter på plass.

Hun skal blant annet være konferansier for Attention festivalen, Norges eneste LinkedIn-festival, og for Ringerikskonferansen. 

 – Jeg gleder meg til å bidra til lokalt næringsliv og bli bedre kjent med det, sier hun.

Når det gjelder arbeidsplassen, har Hovda ingen fast kontorplass, men jobber hjemmefra. 

– Jeg har et kontorhjørne med ekstra skjerm hjemme, men det er også tredemølle og masse barneleker der, forteller hun med et smil. 

Ikke gitt opp drømmen

Selv om hun nå tar et steg bort fra sin faste jobb i Corporate Communications, understreker Hovda at hun fortsatt har et nært forhold til sine tidligere kollegaer og kommer sannsynligvis til å spise lunsj med dem fra tid til annen.

– Jeg har hatt to fantastiske år med utrolig flotte og rause kollegaer, og jeg kommer definitivt til å holde kontakten med dem, sier hun.

Hovda har ikke gitt opp drømmen om å jobbe som programleder, selv om hun er klar over at markedet er tøft. 

– Jeg slutter ikke i Corporate for å bli programleder igjen, men jeg håper å kunne gjøre noen gjesteopptredener på TV eller delta i spennende prosjekter innimellom, sier hun.

Med sitt nye selskap satser Hovda nå på en fleksibel og selvstendig karriere, hvor hun kan balansere arbeid og familieliv på en bedre måte.

– Dette skal være et familiestyrt selskap. Jeg har lagt inn høstferie og stengt når barnehagen er stengt. For meg er det viktig at jobben må vike for det som er viktigst i livet, avslutter hun.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS