Eivind Schau lanserer ny kommunikasjonsvirksomhet.

Starter eget selskap rett fra skolebenken

Etter tre år på bachelor i PR og strategisk kommunikasjon ved Kristiania, har Eivind Schau lansert sin egen bedrift: schriv.

Publisert

I løpet av studietiden fikk Eivind Schau prøve seg på en rekke utfordringer knyttet til PR og kommunikasjon som har rustet ham i å ta steget inn i gründerlivet.

24-åringen ble ansatt som praktikant i Släger under første året på studiet. 

Det siste året har han jobbet som innholdsprodusent og kommunikasjonsrådgiver med egne kundeoppdrag for Ekte Kommunikasjon.

Går med overskudd fra start

Per dags dato er Schau leid inn på faste kundeoppdrag gjennom Ekte Kommunikasjon, noe som gjør at han har inntekt mens han skaffer flere kunder.

– Jeg føler meg utrolig heldig, og jeg vil gjerne takke Ekte Kommunikasjon og Erlend Skaug Ingebrigtsen for mulighetene jeg har fått, sier han i en pressemelding og legger til:

– Ved å starte virksomheten min med faste kundeoppdrag, har jeg allerede fått et stort forsprang.

Konkurransepreget marked

Schau beskriver dagens medielandskap som svært konkurransepreget, hvor man må jobbe hardt for å få oppmerksomhet. 

Han mener at det krever godt innhold for å skille seg ut, og at schriv skal hjelpe små- og mellomstore bedrifter å nå ut til potensielle kunder:

– Jeg vil gi de små og mellomstore bedriftene en god sjanse til å eksponere seg på lik linje som bedriftene med de store PR-byråene i ryggen. Det betyr ikke nødvendigvis å få inn x antall saker i nasjonale medier, sier han og fortsetter:

– Noen ganger holder det å treffe riktig publikum i lokalaviser, bransjemedier, eller på sosiale medier.

Schau belyser hvor viktig det er å benytte seg av nettverket sitt:

– Jeg får stadig hjelp av gode kompiser. Blant annet har jeg fått uvurderlig hjelp til å bygge opp nettside av en kamerat som tar en master i IT. Ved hjelp av han har jeg kunnet bygge opp en nettside fra bunnen av, med full kreativ frihet.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS