Mads Dokka Blybakkenpressesjef og leder for samfunnskommunikasjon i foodora Norge
Mads Dokka Blybakkenpressesjef og leder for samfunnskommunikasjon i foodora Norge

Får internasjonal toppstilling i foodora

– Det er en anerkjennelse jeg er stolt av, det må jeg innrømme.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Mads Dokka Blybakken til KOM24.

Han har de siste årene jobbet som kommunikasjonssjef i foodora Norge, noe han det siste året har kombinert med å være Head of Public Affairs Nordics.

Men nå tar han ytterligere et steg ut i verden når han nå skal bygge opp en ekspertgruppe på techlobbyisme på tvers av de 70 landene som foodora og søsterselskapene har aktivitet i.

Jobbe med det som er gøy

Mer konkret skal han bygge opp infrastruktur på åpenhetsverktøyene de bruker, gjøre klart det de har gjort i Norden klar til eksport ut i verden og planlegge hvordan mer av det som blir gjort i andre deler av verden kan importeres. 

– Dette er en utrolig god mulighet til å jobbe med det som er gøy, nemlig teknologiregulering og sikre konkurransevilkår for selskaper. Vi er et europeisk techselskap og trenger bedre konkurransevilkår og politikk enn man har i dag, sier han. 

Særlig det siste året har han jobbet mye med åpenhet mot politikere og andre i Norden, nå vil selskapet eksportere det arbeidet ut i verden.

– Det å få være med på det blir dritgøy, sier han.

En ny rolle betyr og at det er slutt på andre roller. 

De siste ti årene har han jobbet for Gambit, NHO og nå i Foodora. Alle stedene har han stått med en fot i medieverdenen og en fot i politikken, men nå er det altså slutt på å ha kontakt med pressen.

– Jeg kommer til å savne den kontakten. I alle fall mandag til fredag. Kanskje ikke så mye på lørdagskvelden, sier han og ler. 

Det har vært en rekke større og mindre stormer som har rammet selskapet gjennom årene. 

– Åpenhet har en politisk effekt

Ved å bruke mer åpenhet mot politikere i andre deler av verden håper han at man får avmystifisert mye og åpnet opp mot politikerne.

– Techselskaper blir sett på som mystiske svarte bokser, det trenger vi å åpne opp om. Både hva vi gjør og hvilke effekt beslutningene politikerne tar har på oss, sier han.

foodora er i flere land i Latin-Amerika, de er i Myanmar og de i Saudi-Arabia. Han er innforstått at det kanskje ikke er mulig å eksportere den nordiske åpenhetskulturen dit.

– Men det er mulig å eksportere metodene, sier han.

Nå handler det om å gjøre organisasjonen mer vant til å være åpen.

– Åpenhet har en politisk effekt, sier han.

Nå skal han sammen med tyrkiske Nazli Uysal, som jobber på hovedkontoret i Berlin, bygge opp et team med kompetanse fra hele verden.

Den viktigste lobbyjobben framover blir å få politikerne til å innføre mindre byråkrati og ha en mindre iver etter å innføre nye lover og regler.

– Det blir innført teknologilovgivning over en lav sko, men en del av det er allerede regulert, sier han.

De kommer til å jobbe mest opp mot de enkelte landene. 

– Mye av det som skjer i EU kommer fort til de ulike landene. Men det er mye lokalt spillerom, så da må vi være i stand til å bistå til å få politikerne til å forså hvordan det påvirker techbedrifter som oss, sier han. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS