Heidi Arnesen Austlid
Heidi Arnesen Austlid

Heidi Austlid går til Rud Pedersen

– Har lyst til å teste om dette er mulig.

Publisert Sist oppdatert

(Arendal):– Jeg har lyst til å tilby den kompetansen til andre typer miljøer enn de jeg har operert i. Jeg tror det er mye å hente der. Jeg har jobbet som lobbyist i 25 år og tenker at om det kan brukes av noen andre, vil jeg gjerne tilby det.

De sier Heidi Austlid til KOM24.

Hun ga seg som leder for Forfatterforeningen i fjor høst, etter tre år i jobben.

Snakket med mange

Før det har hun jobbet i IKT Norge, de siste fem årene som administrerende direktør og hun har vært seniorrådgiver i Kunnskapsdepartementet i en årrekke.

Nå er det klart hva hun skal jobbe videre med i arbeidslivet.

Nå er hun blitt assosiert PR-rådgiver i Rud Pedersen.

– Hvorfor Rud Pedersen? Snakket du med andre byrå også?

– Jeg har snakket med, og snakker med, mange hele tida jeg. Men det var et naturlig valg for meg. Det handler mye om det jeg opplever som kulturen, kompetansen og erfaringene de også har. Og vi deler en del på ledelsesfilosofi, sier hun.

– Men du vil ikke binde deg helt og holdent til Rud Pedersen?

– Jeg har bestemt meg for å ikke binde meg til noe jeg. For jeg har lyst til å teste det, om det er mulig. Det har jeg aldri gjort før, så det kan jeg sikkert klare, sier hun og siterer Pippi Langstrømpe. 

– Nå har du prøvd det noen måneder, hvordan har det vært?

– Det er fint, jeg styrer dagene mine selv og jeg kan velge selv hva jeg vil jobbe med. Det er forskjell på det og å være ansatt et sted, sier hun.

Austlid og Kristian Hvilen, som er byråleder i Rud Pedersen har kjent hverandre siden de var ungdommer og aktive i Europeisk ungdom.

– Tilbyr enorm bredde

– Jeg la all min ære og prestisje for å få henne valgt som nestleder i sin tid, forteller Hvilen om tiden på slutten av 1990-tallet. 

– Den nesegruse beundringen startet der, så har vi gått parallelle spor i mange år, sier han.

Nå skal de altså jobben sammen igjen, Austlid som assosiert rådgiver.

Hvilen sier de har en lang tradisjon for det i Rud Pedersen.

– Det gjør at vi kan tilby en enorm bredde og er en mulighet for folk som er i den situasjonen, sier han.

Hvilen forklarer bruken av assosierte partnere og rådgivere med at det hender seg at man treffer på ulike folk i ulike livssituasjoner og noen vil de jobbe sammen med, men de vil drive for seg selv. 

– Man har vært toppledere og har egne prosjekter de jobber med og vil ikke klokke inn på kontoret fra klokken 9 om morgenen. De har en livssituasjon hvor de vil ha friheten og selvstendigheten, men de vil tilhøre et miljø. Så mange av våre senior advisors er integrert del av teamet, men de velger selv hvor mye de vil være med, sier han. 

2023 var et tøft år for Rud Pedersen i Norge og de måtte se 40 prosent av årsresultatet forsvinne.

2024 har i så måte vært et bedre år for dem.

– Vi har lagt bak oss knallsterkt halvår, tross utfordrende tider. Vi hører at det er utfordrende, vi har mange gode venner i bransjen, vi leser KOM24 vi også, det er et tøft marked, men på tross av det er det full fart, sier han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS