«Denne kontoen er ute av kontroll» og «Er dette greit?» er blant kommentarene som går igjen på Paralympics TikTok-konto.

TikTok-konto går viralt: – Hvis jeg ler, kommer jeg til helvete

Reaksjonene er delte – noen synes innholdet er på kanten, mens andre finner det hysterisk morsomt.

Publisert

Paralympics sin TikTok-konto, som har over 4,6 millioner følgere, har vekket oppmerksomhet med videoer som noen finner humoristiske, mens andre mener de går for langt.

@paralympics

Para Triathlon is swim, bike and air piano. 🎹

♬ original sound - paralympics

En av videoene som har fått særlig oppmerksomhet viser en blind utøver som famler etter sykkelen sin, mens pianomusikk spilles i bakgrunnen. 

– Vi innså at innholdet vårt måtte være litt på kanten for å skape engasjement. Nå er det mange som sier «Jeg vet ikke om det er lov å le av dette, og hvis jeg ler, kommer jeg til helvete», forteller Craig Spence, kommunikasjonssjef i Den internasjonale paralympiske komité, til NRK

Salum Kashafali, som selv har nedsatt syn, mener at videoene kan bidra til å ufarliggjøre funksjonsnedsettelser og skape bevissthet. 

Sprinteren påpeker at alle, uansett funksjonsevne, tuller med hverandre, og at det er viktig at humoren ikke har en negativ hensikt.

Da han gjestet NRKs Gauteshow nylig, ble han selv gjenstand for noen skarpe humoristiske stikk.

– Jeg var sist på Gauteshow og fikk litt bank der. Det handler om å ikke ta seg selv så høytidelig. Det er viktig at folk får kunnskap, får se utøverne på en positiv og hyggelig måte, og at man kan le litt av det uten at det ligger noe negativt bak, sier Kashafali til NRK. 

Gauteshow, sesong 2, episode 1, Thomas Numme, Harald Rønneberg, Salum Kashafali

Lilly Ann Elvestad, generalsekretær i Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO), støtter bruken av humor, men understreker at det er viktig å skille mellom humor og trakassering. 

Hun sier til NRK at humor kan være en «risikosport», men at den kan bidra til å redusere berøringsangst overfor funksjonsnedsatte.

TikTok-kontoen, som ble startet i 2020, har hatt over 2 milliarder visninger, og bak innholdet står personer med funksjonsnedsettelser, noe som ifølge Elvestad gjør at humoren kommer fra «et godt sted». 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS