Hans Geelmuyden er tilbake: – Kom-folk oppfører seg ofte som konfliktsky bikkjer som liker å logre, ikke å bjeffe
– Det er ikke mye jeg har sett av bransjen de siste to årene.
– Jeg har alltid vært veldig opptatt av frihet, så først og fremst er jeg glad for å være fri for konkurranseklausulen.
Det sier en fornøyd Hans Geelmuyden til KOM24.
Mange har tatt kontakt allerede
Onsdag denne uken var han for første gang fri for klausuler etter at han solgte sitt livsverk, Geelmuyden Kiese, til Paritee.
Det markerer og Geelmuydens retur til kommunikasjonsbransjen.
Han sier at han allerede har fått mange henvendelser etter at han postet på LinkedIn at han nå var klar for å ta på seg oppdrag igjen.
– Jeg har fått kontakt med potensielle samarbeidspartnere, byråer og oppdragsgivere. Det var litt overveldende og nå må jeg tenke på hva jeg vil gjøre og hvordan jeg vil organisere meg, sier han.
Det er ikke aktuelt for han å samarbeide med sitt gamle byrå.
– Det er ikke naturlig å ha kontakt med GK. Jeg har en god relasjon til dem, men jeg har aldri gått tilbake. Jeg har alltid gått fram, sier han. (Geelmuydens kone, Margrethe, jobber fortsatt i GK som partner og seniorrådgiver, journ.mrk).
Geelmuyden sier at grunnen til at han meldte seg til tjeneste igjen, er at han er glad i kommunikasjonsfaget.
– Det er et komplisert fag, like komplisert som menneskeheten og sivilisasjonen. Man blir bedre og bedre dess eldre man blir, for faget handler mye om mønstergjenkjenning. Jeg har vært i myra en stund og kan stille diagnoser ganske fort, den kunnskapen vil jeg bruke en stund til, sier han.
Men han legger ikke skjul på at det er en økonomisk faktor i det hele og.
– Det er ikke synd i meg
– I Norge blir man minstepensjonister alle sammen. Derfor trenger jeg inntekter. Jeg har stor glede av å være ansatt som kommentator i Nettavisen, men betalingen er så som så. Så jeg vil tjene mer, sier han.
– Men tjente ikke du ganske gode penger da du solgte GK?
– Det er ikke synd i meg, men disse pengene overfører jeg gradvis til mine tre barn, de er familiens lille sparefond. Vi forvalter pengene sammen og er enige om ikke å bruke av kapitalen med mindre noen har uflaks eller blir syke. Jeg stoler ikke på staten. I familien er vi opptatt av å stå på egne ben, sier han.
Han mener og at pensjonsalderen i Norge er for lav og sier selv han har minst 10–15 år igjen i arbeidslivet og viser til Olav Thon som ble 101 år gammel.
– God vin blir bare bedre med årene, slik er det med gode kommunikasjonsrådgivere og, sier mannen som fyller 68 år om noen dager.
– Men da jeg snakket med deg i 2023 omtalte du kommunikasjonsbransjen som en bransje som aldri har tiltalt deg, så hvorfor komme tilbake?
Konfliktsky bikkjer
– Jeg har aldri hatt så mye med bransjen å gjøre. Jeg har drevet mitt eget byrå som jeg eide 90 prosent av, og vi har definert våre egne metoder og spilleregler for hvordan man lager god kommunikasjon. Det slår meg at det ikke er mye samfunnet har sett av bransjen de siste to årene, sier han og fortsetter:
– Det overrasker meg at folk som jobber med kommunikasjon ikke har glede av å kommunisere, sier han.
– Hva tror du det skyldes?
– Det har jeg alltid lurt på. Først og fremst tenker jeg at byråbransjen er bemannet med pengepugere der KPIer og spread-sheets er viktigere enn kommunikasjonsfaget. Han lurer på om resten av kommunikasjonsbransjen er mer preget av angst enn skaperglede. Kommunikasjonsfolk oppfører seg ofte som konfliktsky bikkjer som liker å logre, ikke å bjeffe. Mangler de kreativitet og kunnskap, spør han og understreker at selv har han jobbet i et miljø med mange gode folk.
– Men mange av disse har du jo vært med og ansatt og utviklet selv?
– Ja, og det er jeg stolt over. Det har vært 600–700 alumnier i GK gjennom årene og mange av dem ha gjort det godt i ulike sammenhenger, sier han.
Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no