Trond Gram er informasjonssjef i LO. Han irriterer seg over usaklige kommentarer under Pride-innleggene deres i sosiale medier.

LOs infosjef tar et oppgjør med kommentarfeltene: – Mange spy-emojier og ufint språk

Trond Gram er ikke imponert over holdningene til Pride i sosiale medier.

Publisert

– Vi har ikke et massivt trykk på Pride rent kommunikasjonsmessig. Men likevel er det nok til at det strømmer på med negative kommentarer som kan være ubehagelige for mange.

Det sier Trond Gram, som er informasjonssjef i Norges største fagforening, LO, til KOM24.

Oppkast og sinte fjes

LO har lagt ut noen innlegg i sosiale medier, i tillegg til at de har endret logoen sin slik at den inneholder et regnbueflagg.

De har også opprettet noen Facebook-arrangementer i forbindelse med Pride-markeringen, som foregår denne måneden.

– Det kommer mange beskyldninger om at vi er en homolobby, og en del usannheter knyttet til hvordan foreningen Fri jobber. I tillegg kommer med mange spy-emojier, sinte emojier og ellers ufint språk, sier Gram.

Fri, foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, står bak flere av Pride-markeringene i Norge.

Gram mener at det skal være mulig å ha en saklig debatt om både Pride, foreningen og budskapet som ligger bak.

– Men folk må oppføre seg. Det er helt greit å ha legitime standpunkter. Det er greit å være uenig med både Fri og LO, og det er greit å for eksempel mene at det bare finnes to kjønn. De debattene må vi akseptere, men folk må tenke seg om når de skriver ting på nett, sier han.

– Kan skremme

Flere aktører i næringslivet velger å markere Pride i juni hvert år. Regnbuefarget logo er bare en av flere måter å gjøre dette på i sosiale medier.

Gram er bekymret for at de negative reaksjonene kan føre til at flere kvier seg for å ta et tydelig standpunkt i framtiden.

– Jeg er redd for at det kan virke skremmende. Vi oppfordrer til debatt på våre flater, og mener det er bra. Og fordi LO er en politisk organisasjon, står vi kanskje bedre i det. Men jeg tror den negative strømmen og hetsen kan få folk til å sky unna litt.

Han har også inntrykk av at det er blitt flere slike kommentarer de siste årene.

I en undersøkelse utført av Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM) i år kommer det blant annet fram at 40 prosent av den norske befolkningen har observert hets eller hatprat mot skeive det siste året.

– De som jobber med å moderere flatene våre i sosiale medier sier også at det har blitt mer de siste årene. Jeg mener likevel det er viktig at vi tør å ta standpunktet som vi mener er riktig, avslutter Gram.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS