Tigerstadsteateret vant Gullpollen. Her løfter teatersjef og daglig leder, Hilde Brinchmann, prisen.

Tigerstadsteateret vant tidenes første Gullpollen

Stakk av med den nye prisen under Arendalsuka.

Publisert Sist oppdatert

(ARENDAL): Torsdag var det duket for tidenes første «Gullpollen» under Arendalsuka.

Prisen gis ut av Geelmuyden Kiesedeles til en aktør som gjennom overraskende bruk av virkemidler evner å få best mulig oppmerksomhet for sin sak.

– Dette er egentlig ikke vår pris, men en åpen bransjepris som vi håper flere vil ta del i. Vi ønsker å drive dette litt som en diskusjonsarena for at vi som bransje skal bli bedre, sa kreativ leder i GK og juryleder, Ole Henrik Stubberud.

Anne-Lise Mørch von der Fehr, Haakon Dahl, Vibeke Lewin og Magnus Takvam var noen av medlemmene i juryen.

Han la til at prisen ikke bare er for store aktører med mye penger, men også for de små.

Det var én andreplass og én vinner av prisen.

Tigerstadsteateret stakk av med seieren. Tittelen på deres arrangement var «Kultur er beredskap».

De bygget opp en debatt om bevilgninger til kultur.

– Vårt viktigste budskap når vi er her er at Tigerstadsteateret bør få en plass i stadsbudsjettet, og at kultur er beredskap. I tillegg er vi opptatt av at barn og unge skal få lov til å drive med teater og kultur, sa Hilde Brinchmann, teatersjef og daglig leder, da hun mottok prisen.

I beskrivelsen av arrangementet sto det blant annet:

«I "Beredskapsmeldingen" NOU: "Nå er det alvor", ble ikke kulturen nevnt. Har vi glemt kulturens viktige posisjon til å sikre freden og demokratiet? Når vi ruster opp forsvaret og ruster ned kulturlivet, hva ruster vi for?»

Flere interessante mennesker var til stede da prisen ble delt ut. Til høyre er representanter for Tigerstadsteateret, som vant.

Syklistforeningen ble nummer to.

De hadde arrangementet «Vi inviterer til debatt og gravøl for sykkelstrategien 2013-2023 som avgikk meed døden 31.12.2023».

Begrunnelsen var blant annet at tittelen får en til å stusse i programoversikten. Men det stoppet ikke ved en annerledes tittel. Som ramme rundt debatten fikk man se hvordan den gamle sykkelstrategien blir kremert og lagt i urne. 

En film ble vist gjennom hele arrangementet, og urnen ble fysisk lagt fram i rommet. Med en kondolanseprotokoll inviterte de også folk til å signere på den gjennom uka i Arendal.

Powered by Labrador CMS