– Per er en bra fyr, så hyggelig å se og høre at han fått med seg at Gullpollen deles ut for første gang i år.

First House-topp skeptisk til GK-pris

Geelmuyden Kiese lanserer egen kommunikasjonspris for Arendalsuka. Det faller ikke i god jord hos initiativtakeren bak den politiske uken. 

Publisert

(Arendal): Under et arrangement i regi av Sponsor- og Eventforeningen, trådte Per Høiby, initiativtakeren bak Arendalsuka og administrerende direktør i First House, fram for å dele innsiktene bak Norges største demokratiske møteplass.

Arendalsuka har som mål å være en årlig nasjonal arena hvor både små og store aktører møtes for å debattere og forme politikk for både nåtid og fremtid.

I samtalen ble Høiby konfrontert med et spørsmål som har blitt reist flere ganger de siste årene: Har Arendalsuka blitt for profesjonalisert og kommersialisert?

Høiby avviste påstanden kraftig, og understreket at Arendalsuka fortsatt er en åpen og inkluderende arena for alle, uansett størrelse eller ressurser.

Likevel uttrykte Høiby skepsis til en nyhet på programmet: Geelmuyden Kieses kommunikasjonspris, Gullpollen. 

Prisen skal deles ut til en aktør som på en overraskende måte evner å få best mulig oppmerksomhet for sin sak. 

– Jeg er svært skeptisk til Gullpollen, sa Høiby. Han stilte spørsmål ved om prisen kunne gå på bekostning av de idealene Arendalsuka er ment å ivareta. 

– Arendalsuka skal være et lettbeint arrangement hvor debatten og møte mellom folk er det viktigste. Vi risikerer at en slik kåring blir viktigere enn nettopp det. 

– I tillegg er det jo vanskelig å bedømme gitt omfanget av arrangementer. 

Ole Henrik Stubberud, kreativ leder og partner i Geelmuyden Kiese, leder Gullpollen-juryen. 

Til KOM24 påpeker han at Arendalsuka representerer demokratiets gode sider, med åpenhet og ulike meninger og holdninger.

– Vi i juryen har fått utrolig mye god feedback og innspill så det er utrolig gøy når vi nå har tatt initiativet til denne uhøytidelige kåringen, sier Stubberud. Når det gjelder kritikken, bemerker han: 

– At det kan være ulike oppfatninger tar vi bare til etterretning. Per er en bra fyr, så hyggelig å se og høre at han fått med seg at Gullpollen deles ut for første gang i år.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS