Marcus Rooth er sistemann inn i Lasse Gimnes sin stall.
Marcus Rooth er sistemann inn i Lasse Gimnes sin stall.

Lasse Gimnes får nok en OL-gullvinner i stallen

Marcus Rooth og GimCom enige om avtale.

Publisert Sist oppdatert

Markus Rooth (22) er blitt enig med GimComs Lasse Gimnes om bistand på kommunikasjon rettet mot kommersielle og brede målgrupper. 

Den ferske gullvinneren fra OL i Paris har allerede startet samarbeidet.

Det melder Lasse Gimnes og GimCom i en pressemelding.

- Lasse har fulgt min friidrettsutvikling tett i drøye 10 år og er en god venn av familien. Vi har et tett tillitsforhold og han har en kompetanse som vi ser at vi behøver. Han har lang erfaring både med medier, kommunikasjon og med sponsing av idrettsprofiler, sier Markus Rooth i pressemeldingen. 

Gimnes har også bistått Markus Rooth før OL-gullet. Nå er det en avtale mellom partene.

- Jeg har drevet friidrett med Lasse - og vi har kjent hverandre i 40 år. Vi vet hva han står for, og Lasse er en naturlig samarbeidspartner for oss, sier Espen Rooth, som er far og hovedtrener for Markus.

Gimnes er allerede i gang med oppfølgingen av Markus Rooth.

- Markus leverer på høyeste hylle både som person og som idrettsutøver. Han er blitt en sterk merkevare innen idretten på rekordtid, og etterspørselen etter ham er svært så stor, både som sponsor- og intervjuobjekt. Han leverte helt rått i sitt første OL, og han har en stor fremtid, sier Lasse Gimnes.

Markus Rooth bor på Kastellet i Oslo og har i tillegg til OL-gull i mangekamp norsk rekord i mangekamp med 8 796 poeng. 

Han vant også EM-gull i klasse U23 i 2023. 

Markus er en del av en stor friidrettsfamilie med mor Mette, far Espen og søstrene Kajsa samt Martine. Han representerer Oslo-klubben Tjalve. I tillegg til friidretten, studerer han økonomi ved BI Oslo.

Fra før av jobber Gimnes med utøvere som Karsten Warholm, Johannes Høsflot Klæbo, Anders Mol og Christian Sørum. Nå er også Markus Rooth blitt enig om samspill med kommunikasjonsrådgiver Gimnes som også eier GimCom.

Gimnes har bakgrunn som journalist i VG, kommunikasjonsdirektør i både SOL og TVNorge, ansvarlig redaktør i Kampanje og forlagsdirektør i Aller. 

Av utdanning er Gimnes Cand. Polit. fra Universitetet i Oslo med hovedfag i Medier og Kommunikasjon. I tillegg er han Bedriftsøkonom fra BI.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS