Peter Skovholt Gitmark, her fotografert under Arendalsuka, har hatt en usedvanlig hektisk tid i Vipers de siste ukene. Nå gir han seg.

Gitmark om Vipers-oppstyret: – Denne uken har vist at krisehåndtering er en fagdisiplin

– Det var en strategi å søke mest mulig nasjonal oppmerksomhet, men jeg hadde ikke drømt om at vi skulle lykkes så godt.

Publisert

– Jeg tror jeg har vært på Dagsrevyen nesten hver eneste dag i en hel uke. Det var som en kollega sa; «om vi ser bort fra en som nesten tilhører kongefamilien, så tror jeg du er kongerikets mest omtalte mann». 

Det sier Peter Gitmark til KOM24.

For bare en uke siden var han ukjent for de fleste utenfor PR-bransjen, nå er det toppsak og pushvarsel fra alle de største redaksjonene i landet da nyheten om at Gitmark gir seg som styreleder i den kriserammede håndballklubben Vipers. 

– Litt rart

– Det er litt rart, det må jeg si, sier han.

Han kom inn som styreleder i klubben i mars og har vært den som har uttalt seg i pressen i forbindelse med de økonomiske problemene i klubben den siste uken.

Og det har vært svært mange medieoppslag om han og klubben. 

Det sier han var helt etter planen.

– Jeg er glad for at Vipers har fått mye oppmerksomhet. Det var en strategi å søke mest mulig nasjonal oppmerksomhet, men jeg hadde ikke drømt om at vi skulle lykkes så godt, sier han.

Når seniorrådgiveren i Burson og leder selskapets samfunnsavdeling oppsummerer den siste tiden så kaller han det intenst, men og faglig veldig interessant å stå på den andre siden i en krise. 

– Men jeg er veldig fornøyd med utfallet. Det som er presentert nå, om vi skal ta investorene på ordet, så er det en løsning man trygt kan gå videre med, sier han.

Men det blir altså uten han. Han har argumentert for at familien og jobben trenger han nå.

Gitmark sier at det som har skjedd den siste uken viser at krisehåndtering er en fagdisiplin.

– Det er mange ting som er nyttig å ha erfart og reflektert over før man står i en krise. Det å ha gode folk rundt seg, både administrativt og i styret, men og gode Burson-kollegaer har hatt stor verdi. Det å ha rådgivere du kan stole på i en krise er definitivt et råd jeg både som deltaker i krisen og i profesjonen vil gi, sier han.

Han sier at daglig leder i klubben, Magnus Aglen, har vært en spesielt viktig partner den siste tiden. Men han har og brukt kollegaene i Burson.

– Det kan jeg ikke undervurdere verdien av. Det er veldig fint å vite at man kan få råd av folk som ser ting annerledes og kan sette seg inn i din og klubbens situasjon og ikke har noen skjulte hensikter, sier han.

Gitmark er overbevist om at det han har vært gjennom har gjort han til en bedre rådgiver.

– Det jeg er mest fornøyd med selv er en åpen og ærlig kommunikasjon. Tilbakemeldingene fra journalistene er gjennomgående positive, for det jeg kommuniserer er noe de forstår, noe de kan sitere og som oppleves som en dekkende situasjonsforståelse. Når man har det er det, er det lettere å få aksept for tiltakene, sier han.

Men på søndag og mandag var ikke kommunikasjonen like glassklar.

For på søndag kveld sto en gråtkvalt styreleder på en pressekonferanse og sa at «– Vipers Kristiansand har spilt sin siste hjemmekamp. Dere ser på ansiktsuttrykket mitt at dette er utrolig sårt.»

Mandag morgen kom helomvendingen og da sa han at klubben hadde to valg, enten slå seg konkurs eller at styret trekker seg og det blir ekstraordinært årsmøte. Samme ettermiddag sa Gitmark at det er alternativ to som gjelder nå. 

– Målet har hele veien vært å redde klubben. Det gjør igjen at det ble lagt en prosess og tidslinje for å få det til og det gjør igjen at da er det kjedelig og forvirrende når man kommer med ulike budskap så tett innpå hverandre, sier han.

Men han peker på at alle som har vært i en krise før vet at ting kan endre seg veldig fort.

– Om du da har låst deg fast i et opplegg i forkant, da gjør du det vanskelig for deg selv, sier han.

Årsaken til endringene var at på søndag var det store flertallet i styret kommet fram til at det ikke var grunnlag for videre drift, og at det da var hans jobb å kommunisere styrets posisjon, men at situasjonen på mandag var slik at da var det kommet en investorgruppering på plass som kunne garantere for misforholdet mellom inntekter og utgifter.

Men nå er det altså slutt i Vipers for Gitmark.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS