Evan Spiegel på scenen under Snap Partner Summit 2024.
Evan Spiegel på scenen under Snap Partner Summit 2024.

Så mange betaler for å bruke Snapchat nå 

Tirsdag var det Snap Partner Summit. Dette er de viktigste nyhetene derfra.

Publisert Sist oppdatert

Over 850 millioner mennesker over hele verden bruker Snapchat, hvorav tre av fire er under 34 år i over 25 land. 

Det er de ferskeste tallene fra Snapchat, som ble offentliggjort på deres årlige Snap Partner Summit, tirsdag.

Det betyr at det er 100 millioner flere som bruker Snap nå enn det var i april 2023.

Stadig flere eldre brukere

Og som med alle sosiale medier som i begynnelsen var mest populære blant de unge, så blir brukerene stadig eldre. 

Omtrent åtte av ti snapchattere er over 18 år, viser tallene.

Men selv om det er 850 millioner brukere av Snapchat, er det på langt nær så mange som bruker deres betalingsversjon, Snap+.

Mens det kort tid etter lansering var rundt to millioner brukere og det hadde vokst til tre millioner brukere i fjor vår, er det nå elleve millioner som bruker Snapchat+.

Antall skapere som legger ut offentlige innlegg har mer enn tredoblet seg det siste året, ble det sagt på årets Partner Summit.

Nå ser mer enn 500 millioner mennesker på Spotlight-videoer og det ble sagt at hver dag er det nesten 15 milliarder interaksjoner mellom skapere og fansen deres på Snapchat.

Og de vil ha mer, for Snap planlegger å tredoble antallet skapere på plattformen og gjør det enklere for brukere å finne relevant innhold.

Blant annet introduserer de også et nytt KI-verktøy for videoproduksjon for skapere – tilgjengelig på nett for å starte.

Utvalgte skapere kan lage videoer med KI fra en enkel tekst, eller snart, et bilde. Dette er i Beta-testing nå.

Når KI blir brukt til å generere innhold vil Snap bruke ikoner og kontekstkort for å la deg vite når en Snap er laget med Snap KI.

For skaperene har de laget et nytt forenklet profildesign lar Snapchattere over 16 år enkelt veksle mellom sin personlige og offentlige konto. 

Nytt linsestudio

Hvis de ønsker å få kontakt med sine ekte venner - personlig. Og hvis de velger å nå et bredere publikum – offentlig.

Et poeng som ble trukket fram var at for Snapchat-brukere på 16 og 17 år er de høyeste personvern- og sikkerhetsinnstillingene slått på som standard.

For de som har offentlig profil skal man nå kunne feste favoritt-snapsene dine til toppen av den offentlige profilen din, bruke maler for å gjøre det enda enklere å lage og dele snaps, og bruke Replies til å gjøre meldinger til et bilde- og videosvar for å skape dypere engasjement med fans.

Snapchat har og bygget Lens Studio 5.0, som gir utviklere og team muligheten til å skape enda mer avanserte AR-opplevelser. 

Plattformen tilbyr nå KI-muligheter som animasjonsblanding, kroppsmorfing, ikon-generering, og tekst-til-bevegelse, som bringer Bitmojis til live. 

Og med Easy Lens kan du skrive inn hva du vil lage, og KI vil hjelpe deg med å generere en linse.

En enklere versjon av Snap

En av de største nyhetene som kom på årets Partner Summit er hvordan Snap nå flytter fokuset fra en tradisjonell feed til en mer «rett-på-kamera»-opplevelse, noe som gir brukerne en mer personlig og relevant seeropplevelse.

Denne forenklete versjonen av Snapchat testes nå med en utvalgt gruppe Snapchattere rundt om i verden. 

Denne utviklede versjonen av Snapchat har som mål å forenkle Snapchat-opplevelsen ved å organisere appen rundt det vi bruker telefonene våre mest til; kommunikasjon, fotografering og underholdning.

Det ble og lansert en ny versjon av brillene Spectacles og et nytt operativsystem, Snap OS.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS