Permitteringer og inkassovarsel i SMFBDinamo: – Ingen fare, sier daglig leder
I løpet av bare noen uker fikk SMFB og Dinamo sju inkassovarsel på til sammen over en halv million kroner.
– Dette er en tvist vi har med en leverandør hvor vi mener at det er overfakturert og har derfor bestridt fakturaen. Det er ikke uvanlig at man i enkelte anledninger har det med noen av sine perifere leverandører, skriver daglig leder i SMFBDinamo, Hølje Tefre i en e-post til KOM24.
Bedriftsovervåkingstjenesten Proff Forvalt viser at de to organisasjonsnumrene til SMFB og Dinamo i februar og mars fikk en rekke inkassovarsel mot seg på over 600 000 kroner.
Nervøse leverandører
Det største inkassovarselet var det SMFB som fikk på en regning på 318 000 kroner. Dinamo fikk på samme tid seks inkassovarsel mot seg på til sammen 283 000 kroner.
– Dette skjedde i vinter som følge av sykdom og med dagens nervøse leverandører rundt forbi så går jo en regning som er forfalt med 14 dager til inkassovarsel – ikke akkurat det samme som inkasso – disse sakene er naturligvis opp og avgjort nå, noe vår creditrating på A vitner om, skriver Tefre.
Regnskapstallene til SMFB og Dinamo for 2022 er ikke klare enda, men Tefre skriver til KOM24 at men Dinamo AS får et overskudd på rundt en million kroner, mens SMFB får et underskudd på pt ukjent størrelse.
En historisk oversikt viser at Dinamo har hatt en byråomsetning på rundt 40 millioner kroner i 2021. Det samlede driftsresultatet i perioden 2017–2021 er på 15,6 millioner kroner.
For SMFB viser tallene at de hadde en byråinntekt på 47 millioner kroner i 2021 og driftsresultatet i årene 2017–2021 endte på til sammen 7,3 millioner. Men i både 2021 og 2020 gikk de med henholdsvis 4,3 og 2,5 millioner i minus.
2023 har og vært et krevende år for det nå sammenslåtte byrået bekrefter Tefre.
– Generelt noe lavere aktivitet enn forventet og vi ser at kunder er mer varsomme med å igangsette nye aktiviteter, skriver han.
Har permittert
Byrået har nå 63 ansatte, noe som er to færre enn da de slo seg sammen.
De har og måttet permittere tre ansatte og vil være nøysomme med å erstatte folk som eventuelt slutter dersom det ikke dreier seg om kritisk kompetanse eller kapasitet.
– Er selskapets framtid i fare?
– Nei.
I 2021 ble det rapportert at regnskapet for Dinamo ikke ble levert i tide. Det skrive Tefre skyldes at de trodde at covid-19-reglene der man hadde utsatt innlevering til august/september slik det fungerte for 2019 og 2020-regnskapene fortsatt gjaldt.
I 2018 og 2021 skriver revisor at selskapet har ikke behandlet skattetrekksmidler i samsvar med bestemmelsene i skattebetalingslovens §5-12.
Tefre skriver i e-posten til KOM24 at det en enkel forklaring og det er at i begge årene så var det interne overflyttinger av personell (administrasjon) mellom driftsselskapet og holdingselskap, og ved begge anledninger så fikk de gjeldende personer utbetalt lønn fra driftsselskapet, mens skattetrekk ble avsatt i holdingselskapet den måneden de flyttet over, noe som ble korrigert i måneden etterpå.
– Som du sikkert ser, hvis du har lest noteverket/beretning så nøye som du gir uttrykk for, så er det ingen utestående skattetrekk ved årsskiftene de gjeldende årene, skriver han.
Etter at KOM24 begynte på denne saken har fire av sju inkassovarsel gjort opp.