– Ingen sitter på den eksakte oppskriften over hva som funker best, og jeg tror det trengs en blanding av både kunnskap og mye flaks, sier markedssjef Aleksandra Dybdal Holthe, om TikTok-satsingen til Lyko Norge. Her fra flagship-butikken i Karl Johans gate i Oslo.

Nå vil Lyko satse på TikTok: – Vi hopper på karusellen i fart og ser hva som skjer

Satser på TikTok så snart rett person er på plass.

Publisert

I løpet av 2023 skal skjønnhetsgiganten Lyko, gjøre sitt inntog på TikTok.

– Første steg er å finne rett person til å begynne TikTok-satsingen vår. Men så snart vi har funnet denne personen – så er vi i gang, sier markedssjef i Lyko Norge, Aleksandra Dybdal Holthe, til KOM24.

Hun forteller at har store forventninger til rollen, men er tydelig på at det er vanskelig å vite hva man kan forvente, før de har begitt seg ut på TikTok-eventyret.

– Men denne personen kan forvente å få frihet til å forme og utvikle denne rollen selv. Her er det ingen som sitter på den eksakte oppskriften over hva som funker best, og jeg tror det trengs en blanding av både kunnskap og mye flaks. Derfor kommer vi til å se etter noen som er uredd, kreativ og som våger å kaste seg ut i det.

En kaotisk fornøyelsespark

Målet for 2023 er at Lyko skal være den lekne, uhøytidelige skjønnhetsaktøren på Tiktok som 18-åringer relaterer seg til.

– Vi ønsker å inspirere og guide, samtidig som vi minner om at skjønnhet ikke trenger å tas så alvorlig.

Ifølge Ipsos tredje kvartalsrapport hadde 28 prosent av befolkningen en TikTok-konto. Dette utgjør tilsammen 1,2 millioner mennesker. Og hele 54 prosent under 30 år, bruker appen daglig.

– Dette er en viktig målgruppe for oss, og med tanke på hvor mye tid som konsumeres på TikTok i dag, så er det på tide å inkludere kanalen i miksen vår. Og når vi først prøver oss på noe nytt, så vil vi selvfølgelig gjøre det så bra som mulig, selv om det ikke betyr at vi helt vet hva vi gjør ennå. Vi er ydmyke for at dette er en prøve-og-feile-prosess, og at vi må finne veien mens vi går.

Dybdal Holthe legger ikke skjul på at det finnes mange merkevarer å hente inspirasjon fra.

– Og de har til felles at de tar kanalen seriøst, selv om det føles som en stor og kaotisk fornøyelsespark. Vi hopper på karusellen i fart og ser hva som skjer – i ekte «Lyko-style».

Hun avkrefter at Lyko kommer til å jage etter innhold i håp om at det skal gå viralt.

– Vi skal fokusere på å lage innhold som målgruppen vår faktisk liker, og vi ønsker å knytte bånd til dem på deres premisser. Samtidig er jo potensialet for stor spredning definitivt tilstede, men som sagt kommer vi ikke til å jakte virale ideer.

TikTok-hypes selger

Hun tror det viktigste for bedrifter som ønsker å lykkes på sosiale medier og særlig Tiktok, er at det settes av ressurser til en egen stilling, og at den ansvarlige får full kreativ frihet.

Lyko har snust på ideen en stund, og er klar for å satse for fullt i 2023.

– Mange rapporterer at de er inne på kanalen for å bli inspirert og at de ofte kjøper noe de så på TikTok.

Hashtaggen #TiktokMadeMeBuyIt har blitt en svært populær emneknagg.

– Både innen retail, og kanskje spesielt i skjønnhetsbransjen. Når et produkt plutselig skyter fart ut fra lageret vårt uten at vi har løftet en finger, så er det som regel en TikTok-hype. Det viser jo bare hvilken påvirkningskraft kanalen har, og hvis vi skal være en del av samtalen, er vi nødt for å være der.

Dybdal Holthe legger til at det også ryktes om at det er en shopping plattform på vei.

– Summa summarum, så er det veldig mange gode grunner til å hoppe på TikTok-toget.

Powered by Labrador CMS