Lars Eia Kirkholm lurer på hvorfor Fagskolen Innlandet vil utestenge så mange byrå fra anbudskonkurransen.

Derfor dropper JCP å være med på kontroversiell pitch

– At kriteriene her er såpass snevre gjør det uaktuelt for oss å delta på denne

Publisert Sist oppdatert

På fredag skrev KOM24 om anbudet til Fagskolen Innlandet, som flere har reagert på, for det inneholder svært spesifikke krav til lokal kjennskap.

Argumentet til rektor Gard Tekrø Rolid var at de trenger et byrå som forstår hva en fagskole er.

– Vi kan ikke bruke ett år på å lære opp et byrå, sier han.

– Uaktuelt

Ett av byråene som valgte å droppe å være med å kjempe om anbudet som har en potensiell verdi på 16 millioner kroner er JCP. 

– At kriteriene her er såpass snevre gjør det uaktuelt for oss å delta på denne, noe jeg mener er synd da vi gjennom vår erfaring med både Osloskolen og Udir har mye god og relevant erfaring å bidra med for Fagskolen innlandet, sier byråleder i JCP Prad, Lars Eia Kirkholm, til KOM24.

KOM24 kjenner til to andre byrå som og har valgt å droppe å være med på dette anbudet. 

Kirkholm sier at i utgangspunktet gjør innkjøpsreglene det enklere å vurdere om man skal delta. 

– I dette tilfellet er vel spørsmålet mer om hvorfor de automatisk ønsker å ekskludere så mange byråer tidlig i prosessen ved å ha så snevre krav?, sier han.

Kirkholm mener at det er gode og tydelige innkjøpsregler, er sunt, for da får man ofte en enda tydeligere følelse av hva de offentlige er ute etter og hva de vurderer enn man noen ganger gjør i pitcher som ikke er offentlige.

Han sier videre at han opplever også at mange offentlige anbud i stor grad har endret seg til det bedre. 

– Unntaket

– Slik jeg ser det er heldigvis anbudet som det refereres til her mer unntaket enn regelen. For å få med alle på dette er det likevel super viktig at vi fortsetter å påpeke og følge opp når det ikke skjer, sier han.

Det er ANFO og Kreativt Forum som har blitt enige om de nye retningslinjene og Jan Morten Drange i ANFO reagerer ikke på detaljkravene i anbudet.

– Som mulig kunde ønsker man å få relevante opplysninger om et potensielt byrå sin erfaring med egen bransje og tilstøtende bransjer. Det er her et byrå kan vise at er gode ut fra erfaring og tidligere jobber, sier Drange.

Men han reagerer likevel på at Fagskolen Innlandet krever en full caseoppgave fra byråene som vil være med og kjempe om kontrakten.

– Ber om veldig mye

– I lys av de anbefalingene vi har laget sammen med KF ville nok vi sagt at her ber man om veldig mye. Dette ser jo ut som en mer eller mindre komplett pakke. Og en såpass komplett pakke er man neppe i stand til å levere etter kun å ha mottatt en slik invitasjon, sier Drange.

Han mener at en bedre løsning her hadde vært å invitere inn tre til fem byråer til møter, dialog og eventuelt en work shop. 

– Da kan byrået illustrere svarene og utfordringene her med utgangspunkt i kunnskap, erfaring og eksempler fra kunder man har jobbet med, sier han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS