
Ny kampanje speiler Oljefondet for å knuse myter
Halve Norge frykter at skogen er i ferd med å forsvinne. Ved å låne litt av Oljefondets sterke kjennskap, lanserer Norges Skogeierforbund nå Skogfondet – «Norges grønne pensjonsfond».

Skogfondet er en informasjonsside som har latt seg inspirere av oljefondets offisielle nettside. Målet? Å vise at norsk skog også er en verdiskapende ressurs for Norge og at en aktiv forvaltning er avgjørende for fremtiden.
– Skogen gir oss treprodukter, arbeidsplasser og naturopplevelser – samtidig som den binder CO₂ og rommer et rikt biologisk mangfold. Ved å kombinere fakta med litt glimt i øyet håper vi å løfte kunnskapsnivået om skognæringen i Norge, sier Gjyri Helen Werp, prosjektdirektør i Norges Skogeierforbund, i en pressemelding.
@skog_tok Lurer du på hvordan tålmodige forvaltere jobber? Sjekk ut www.Skogfondet.no 🌲 #fyp #foryoupage #norwegianforest ♬ original sound - skogtok
Kampanjen bygger videre på Skogtok - en nylig lansert TikTok-satsing som engasjerer unge med lettbeint og faktabasert innhold om skogbruk. Nå utvider Norges Skogeierforbund satsingen for å nå nye målgrupper med Skogfondet.
Begge initiativene er utviklet i samarbeid med PR- og kommunikasjonsbyrået Hekt.
Alarmerende lavt kunnskapsnivå
Bakgrunnen for kampanjen er en undersøkelse fra Opinion, utført for Norges Skogeierforbund, som viser at nordmenn har store kunnskapshull når det gjelder skogens tilstand.
53 prosent av befolkningen er redde for at skogen er på vei til å forsvinne, mens hele 64 prosent tror vi har tre ganger mindre skog i dag enn for 100 år siden.
Ifølge Werp er realiteten det motsatte:
– Når folk er engstelige for at skogen er på vei bort, får det konsekvenser for hvordan vi snakker om forvaltning, klima og natur. Skogen vokser mer enn vi høster, og den binder CO₂ tilsvarende en tredjedel av Norges årlige utslipp, sier hun og avslutter:
– Oljefondet er et symbol på langsiktig forvaltning og investering i fremtiden, akkurat slik norsk skogbruk også er. Nå tar vi grep for å løfte skogens rolle i samfunnet på samme måte. Norge har ikke bare ett pensjonsfond – vi har to – og faktisk har vi tre ganger mer skog i dag enn for 100 år siden.