Mari Løvås

MENINGER:

Mye av det spennende innholdet på LinkedIn drukner i svada nå

«Jeg elsker LinkedIn. Det er så mange spennende mennesker her, men mye av det mest spennende innholdet drukner i svada nå,», skriver Mari Løvås.

Publisert Sist oppdatert

Jeg er på ingen måte noe best practice selv her på LinkedIn, men jeg er en erfaren hykler som liker å kaste stein i glasshus. 

LinkedIn er en viktig kanal, både for bedrifter og privatpersoner. 

En del av jobben min har vært å forsøke å inspirere medarbeidere til å være mer synlige på denne plattformen. Det er bra fordi da viser vi fram dyktige og engasjerte ansatte, vi bygger relasjoner og vi kan lære av hverandre.

Nettopp det med læring har vært viktig for meg. 

Jeg har lært så mye av inspirerende kjente og ukjente her. Det er fantastisk hvor åpent og raust folk har delt av sin kunnskap og erfaring, tips og triks for å hjelpe folk i arbeidslivet, hvordan håndtere work-life balance, hvordan skrive gode poster - the list goes on.

Når jeg har kurset folk i bruk av denne kanalen har jeg alltid avsluttet med at det ikke er så farlig å poste, fordi folk på LinkedIn er så skammelig hyggelige. 

Nå er jeg redd for at denne joviale stemningen har gått for langt.

 Jeg vet det har vært ferie, men de siste ukene har jeg fått opp kattebilder, barnebursdager og spørsmål om beste selskapslokaler i feeden min. 

Ingenting relatert til profesjonelle nettverk og karrierebygging.

De sosiale mediene endrer seg ut fra hvem som bruker dem og hvordan. Det er lett å engasjere seg i enkle ting. Slenge ut en tommel opp og en kommentar til katten som dukker opp i feeden. 

Og hvem liker vel ikke søte barnebilder? 

De harmløse, enkle kosesakene gjør det alltid bra. Men samtidig undergraver vi det lærerike innholdet. Det som kanskje ikke like naturlig innbyr til engasjement og likes. Og jo mer vi engasjerer oss i katter, barn, pølsebein på stranda og sjokoladefondanter med vaniljeis, jo mer oppfordrer vi til mer av det. 

Hvis dette fortsetter blir LinkedIn det neste Facebook. Det gir meg ståpels på helt feil måte. 

Jeg elsker LinkedIn. Det er så mange spennende mennesker her, men mye av det mest spennende innholdet drukner i svada nå, og jeg frykter flere blir sittende på gjerdet og ikke deler av sin kunnskap fordi denne kanalen blir oppfattet som mer og mer meningsløs. 

Så min oppfordring denne høsten blir å dele innhold som gir verdi på en eller annen måte. 

Noe som inspirerer eller provoserer eller begge deler. Noe andre kan lære av. 

Jeg skal prøve å gjøre mitt beste selv. ✌🏻

———————————————-

Dette er et meningsinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i KOM24? Send ditt innlegg til meninger@kom24.no.

Powered by Labrador CMS