
Etterlyste bedre samarbeid: Dette svarer bransjeorganisasjonene
– Vi er med andre ord ikke helt enig med Mussa.
– Mussa tar opp et viktig poeng. Økt samarbeid på tvers av fagområder er avgjørende for å styrke forståelsen av verdien av merkevarebygging.
Det skriver Benedicte Løvdal, daglig leder i Kreativt Forum, i en e-post til KOM24.
Tidligere denne uken tok Mussa Dagnew, leder for media og markedsføring i Altibox, Ice og Nicemobil opp problematikken med manglende samsnakking i bransjen.
Han pekte på at det er vidt forskjellige klientell på de ulike prisutdelingene og spør «er det da egentlig rart at vi fortsetter å ha diskusjoner om kreativitet og data og hva som er viktigst?».
Han kom da med en klar oppfordring til Kreativt Forum, ANFO og Mediebyråforeningen om å samarbeide mer.
Det mener KF man alt gjør.
– Prisutdelinger er kanskje ikke er den best egnede arenaen for dette, men fagkonferanser som Creativity First har et sterkt fokus på dette temaet. Her håper vi å involvere kundesiden i enda større grad fremover, skriver Løvdal.
Hun viser og til kursene Veivalg 1 og 2 som arrangeres i samarbeid mellom Kreativt Forum og Mediebyråforeningen, har samarbeid og etablering av et felles begrepsapparat som en viktig kjerne i sitt innhold.
Camilla Gåre i Mediebyråforeningen skriver at Mediebyråforeningen er positive til mer samarbeid på tvers, og de ønsker alle initiativer velkommen som kan bidra til å styrke bransjen som helhet.
– Vi er helt enige i at bransjen har mye å vinne på mer deling og samarbeid – og det skjer også mye godt på dette området i dag, skriver hun og viser blant annet til Young Lions.
Men hun mener samtidig det er mer krevende når det kommer til konkurranser.
– Når det gjelder juryarbeid og prisutdelinger, er vi opptatt av å ivareta både faglig kvalitet og profesjonens særegenhet. Juryene er prisgitt det som sendes inn, og ikke alle caser passer nødvendigvis inn i alle konkurranser eller kategorier – det er viktig å anerkjenne, mener hun.
Mediebyråforeningen og Bra Søk samarbeider om Performancekonferansen og Performance Awards og de er alt i gang med planleggingen av 2026-konkurransen.
– Oppfordringen til Mussa Dagnew tar vi med oss videre i det arbeidet, skriver hun.
ANFO på sin side mener det alt i dag er et utbredt og viser blant annet til ANFO Effekt. Siste års juryer bestod av 42 personer fra bransjen. Av disse var 21 fra byråer og mediebyråer. Det var 15 annonsører representert, resten var da representanter fra Tech, media og analyse
– Vi åpner gjerne for både unge og litt mer erfarne kreatører i juryene. Vårt inntrykk har nok likevel vært at byråene selv har ønsket at deres representanter i ANFO Effekt juryen skulle komme fra konsulent/planner apparatet, skriver ANFO-sjef Jan Morten Drange.
Han drar og fram den årlige Effektdagen hvor de har representanter fra annonsører, reklamebyråer og mediebyråer på scenen.
– Vi er med andre ord ikke helt enig med Mussa. ANFO involverer til stadighet hele bransjen i det vi gjør. Vi deler ganske raust med markedet. Jeg tror ikke jeg lyger når jeg sier at vi ukentlig har flere forespørsler fra aktører i markedet om effekt og Effektbasen, etter vår årlige annonsørrapport DSAR eller andre prosjekter, den siste tiden ofte våre AI-undersøkelser, skriver Drange.
Han mener de og har et godt samarbeid med KF, mediebyråene og media.
– Alle kan ikke være til stede på alle eventer i bransjen. Da er det jo fint at det er en form for konsistens i hvem som vinner i de forskjellige konkurransene. Det viser jo at ting fungerer og at vi faktisk er i ferd med å lykkes med en kollektiv heving av bransjens kompetanse.
Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no